Edin Džeko nakon fantastičnog meča hvalio Bosance, ali i oduševio Tursku

Zanimljivosti

Nogometaš Fenerbahcea i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko razgovarao je s turskim medijima nakon utakmice protiv Pendikspora gdje je postigao tri pogotka u pobjedi od 5:0.

Edin Džeko je odmah na početku izjave rekao nešto što je oduševilo građane Turske.

“Prije svega, danas je poseban dan za Tursku. Svima čestitam 100. godišnjicu Republike. Čestitam Turcima koji žive širom svijeta i svima u Turskoj. Danas je bilo posebno. Ujedno, danas smo na terenu bili u posebnom dresu. To je bila jedna od tačaka koja je ovu večer učinila posebnom. Jako, jako smo sretni što smo pobijedili na takav dan”, rekao je naš Dijamant.

Mjesto gdje je utakmica odigrana, Pendik, puno je Bosanaca i Hercegovaca. Oni su ga čak pozvali i na večeru nakon utakmice, a Džeko je komentarisao i to.

“Ovdje živi puno Bosanaca. I ja sam sretan zbog ove situacije. Osjećam se i sretno jer sam utakmicu završio s tri gola. Večera s bh. građanima? Iskreno, nisam neko ko prije utakmice želi razmišljati o bilo čemu vezanom uz hranu i organizaciju. Ja sam neko ko se više fokusira na utakmicu, osjeća važnost utakmice i ponaša se u skladu s tim. Nakon toga ćemo razmišljati o hrani”, rekao je Edin Džeko.

radiosarajevo.ba