Studenti iz BiH osvojili zlato i bronzu na prestižnom takmičenju!

Region

Edhem Čustović, Tuzlak koji živi u Melbournu u Australiji gdje radi na renomiranom La Trobe univerzitetu, putem društvenih mreža promoviše priče o Bosancima i Hercegovcima koji nižu uspjehe širom svijeta.

Ovog puta je pohvalio Nikolu i Azru, studente iz Bosne i Hercegovine koji su postigli veliki uspjeh na međunarodnom takmičenju iz mikroelektronike.

Kako je objavio Edhem Čustović na Facebooku: “Bosanskohercegovački studenti, Nikola i Azra osvojili prvo i treće mjesto na međunarodnoj olimpijadi mikroelektronike.

Studenti Elektrotehničkog fakulteta Banja Luka, Nikola Babić i Azra Elezović su nagrađeni zlatnom i bronzanom medaljom na 18. međunarodnoj olimpijadi mikroelektronike u Jerevanu, Armeniji.

Nekoliko godina zaredom bh. studenti ETF-a Banja Luka završavaju među najboljima u svijetu.

Konkurs je osnovala Synopsys, američka kompanija za automatizaciju elektronskog dizajna (EDA) sa sjedištem u Sunnyvaleu u Kaliforniji, koja se fokusira na dizajn i verifikaciju silikona, intelektualnu svojinu na silikonu i sigurnost i kvalitet softvera.

Čestitamo Nikola i Azra. Čestitamo ETF Banja Luka, vašim profesorima, roditeljima i sponzorima na ostvarenju još jednog nevjerovatnog rezultata.”

radiosarajevo.ba