Dječak je bio zaluđen hororom ‘The Purge’. Imao je i strašne fotografije na svom Facebooku

Region

Cvijeće i svijeće donose Beograđani za osmero đaka i zaštitara što ih je pucnjevima iz pištolja ubio 13-godišnji đak elitne škole na Vračaru. Učiteljica je teško ranjena i još šestero djece

Jednom godišnje tijekom 12 sati SVI zločini su legalni… možete li preživjeti? Tako glasi trailer horora The Purge, odnosno “Čistilište”, kojeg je očito gledao 13-godišnji dječak-ubojica iz elitne beogradske škole na Vračaru.

Naime, na Facebook profilu još kao 10-godišnjak objavio je jezivu sliku s filterom inspiriranim ovim filmom – među dozvoljenim zločinima u tom hororu je, inače, i ubojstvo.

Iako su ga kritičari pokopali s opaskom kako se film “utopio u klišejima i nasilju”, u Americi je bio pravi hit i skočio na prvo mjesto po gledanosti sa 16,2 milijuna dolara kino-zarade samo u jednoj večeri pa je snimljen i nastavak Čistilište 2. U rangiranju filmova po sustavu Američke filmske asocijacije dobio je ocjenu “R” što znači da ga mlađi od 17 ne bi smjeli gledati bez prisustva roditelja. dječak ga je očito gledao kad mu je bilo deset godina jer filter-fotografiju objavio je 2020.

Podsjetimo, u jezivom pohodu 13-godišnjak je jučer rano ujutro s ruksakom ušao u školu i iz njega odmah izvadio pištolj ‘crvena zastava’ kalibra 9 milimetara.

Imao je i četiri molotovljevih koktela s kojima je namjeravao zapaliti ulaz u školu da nitko ne može izaći niti ući i pomoći djeci. S 14 metara udaljenosti najprije je ubio zaštitara i krenuo dalje, prema dežurnim djevojčicama u hodniku škole.

Upucao je curicu koja je sjedila za stolom, pa kolegicu pored nje i potom djevojčicu za klavirom. Krenuo je dalje, prema svom razredu. Ušao je i odmah s vrata pucao u učiteljicu povijesti, koja mu je prije nekoliko dana dala jedinicu. Okrenuo se prema kolegama iz razreda i pucao opet. Njih pet je na mjestu preminulo. Šest se nalazi u bolnici, a dvoje ih se bori za život. Ubijao je ciljano. Ostale je poštedio.

Za vrijeme dok je ubijao, u susjednom razredu bila je i njegova desetogodišnja sestra.

Potom je izašao iz razreda, prošao kroz školu i izšao u školsko dvorište. Spustio je pištolj i iz njega izvadio preostalu municiju. Ponio je inače još jedan očev pištolj i četiri Molotovljeva koktela u ruksaku. Nazvao je policiju, rekao ime i prezime i da je pucao u školi.

– Ja sam psihopata koji treba da se smiri – rekao je dječak policiji, koja je službeno objavila da je na papiru imao razrađeni plan kao u videoigricama s obilježenim ‘primarnim metama’ te popisom imena dječaka i djevojčica koje želi ubiti. Prema srpskom zakonu, budući da je mlađi od 14 godina, ne može odgovarati za počinjeni zločin i smješten je u psihijatrijsku ustanovu.

Otac dječaka-ubojice iz dobrostojeće beogradske obitelji priveden je u satima nakon stravičnog pohoda jer je klinac očito znao šifru za sef s pištoljima koje su držali u stanu. I ne samo to, prema neslužbenim informacijama otac je 13-godišnjeg dječaka vodio na streljanu i učio ga pucati, iako na svakoj streljani stoji upozorenje da je zabranjen ulaz mlađima od 18.

24sata.hr