Dečak (4) je heroj koji je rasplakao svet: Telom štitio brata i sestre od vatre, tragično stradao u požaru

Svijet

Četvorogodišnji dečak je pokazao neverovatnu hrabrost kada je pokušao da zaštiti svoje sestre i brata od požara koji je izbio u baštenskoj kućici u njihovom domu u Australiji. Kasnije je preminuo u bolnici, piše Dejli mejl.

Ajzak Mekgregor se igrao u kućici u dvorištu sa svojim sestrama Mejvis (6) i Ešlin (18 meseci) i svojim trogodišnjim bratom Sejdžom u njihovoj porodičnoj kući u Koriju, jugozapadno od Melburna, u Australiji, u subotu ujutro kada se sofa zapalila.

Njegova majka Džasmin Bek (26) istrčala je napolje i pokušala da pomeri kauč i spasi sve četvoro dece.

epa10770529 Police work at the scene of a shooting in Canterbury, Sydney, Australia 27 July 2023. A man has been shot dead in Sydney’s southwest, just hours after a high-profile criminal lawyer was shot and injured in the driveway of his home. EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Pronašla je Ajzaka, svog najstarijeg sina, kako pomoću svog tela pokušava da zaštiti malog brata i sestre od plamena.

Nažalost, Sejdž i Ešlin umrli su na licu mesta, a Ajzak i Mejvis su u kritičnom stanju prevezeni u Kraljevsku dečju bolnicu u pratnji oca Kejna Mekgregora. Smešteni su na intenzivnu negu s opekotinama opasnim po život na oko 80 odsto tela.

U sredu je porodični prijatelj potvrdio na GoFundMe da su Ajzaku „narasla krila i da je sada ponovo zajedno sa svojim mlađim bratom i sestrom“. Portparolka policije potvrdila je tragičnu vest.

„Uvek ćemo ga pamtiti kao pravog heroja koji je dao život pokušavajući da zaštiti svoju braću i sestre. Zahvaljujemo se svima od srca na svim donacijama i podršci. Ova zajednica je apsolutno neverovatna“, prenosi Jutarnji.

nova.rs