Ljubavna priča Mije i Nikole Pilića traje pola veka: On je Novaka lansirao u zvezde, a ona je omiljena srpska glumica

Showbizz

Maja i Nikola Pilić su najbolji dokaz da postoji ljubav na prvi pogled.

Čuveni teniski stručnjak Nikola Pilić je imao važan uticaj na karijeru Novaka Đokovića i bio je trener Dejvis kup selekcije Srbije kad smo osvojili to takmičenje.

Novak Đoković je kod njega došao sa 12 godina i Pilić je bio jedan od njegovih prvih trenera.

A Nikola je inače bio teniser u mladosti, a posle je to promenio za trenerske vode. Međutim, jedna stvar koja se kod njega ne menja je ljubav prema srpskoj glumici Miji, nekada Adamović, a već pola veka Pilić.

Mija Pilić, nekada je bila poznata glumica i nastupala je „Ateljeu 212“, a bila je i jedno od voljenih lice sa TV ekrana.

Mija i Nikola su, kako sami kažu, pravi dokaza da postoji ljubav na prvi pogled i za ceo život. Obzirom da sada imaju više od 80 godina, oni su u braku od kada su imali oko 30, a upoznali su se pre 20. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mija Pilic (@mijapilic)

Oni su se upoznali daleke 1959. godine, u njenom rodnom Novom Sadu. Mija je imala svega 17 godina i sa drugaricama je posle škole izašla napolje.

– Stigao mi je poziv jednog poznatog čoveka iz svieta tenisa da dođem u Novi Sad, gde će mi dati stipendiju pa ću moći i da studiram i da igram tenis. Prihvatio sam, i to je mi je bila najbolja odluka u životu. Kad sam ugledao moju Miju… Iako, uprkos osećajima, nisam reagovao odmah. No, Mija mi nije izlazila iz glave. Upoznavao sam druge devojke, no pred očima mi je uvek bila samo Mija – pričao je Nikol Pilić za hrvatsko izdanje Glorije.

I Mija se dobro seća tog njihobog susreta.

Bio je to moj prvi dan posle škole, na korzou ispred Tanurdžićeve palate. Kada sam ugledala Nikolu, bio je to – grom! Potres. Znala sam da je to – to! Dugo smo se samo gledali i gledali, u prolazu. Što kaže Đole Balašević, kod nas je sve „ima vremena“. Nikola je kasnije zamolio jednog prijatelja da nas upozna. Bio je zaista lep, onako visok i rićkast. Što reče moja tetka Zora: „Kao da ga je Šveđanka rodila!“. Ali, Nikola je od onih muškaraca koji nisu svesni svoje lepote. Nikad nije bio narcis. On je imao 19, ja 17 godina. Nikad nismo bili ono što se zove „momak“ i „devojka“, nije to među nama išlo brzo, trajalo je skoro deset godina, dok nisam upotrebila i primenila sve svoje čini. Za to vreme on je išao za svojom karijerom tenisera, ja za svojom – glumice – rekla je Mija u jednom intervjuu za NIN.

Nakon toga su se slučajno sreli na ulici, pa je Nikola pozvao na doček Nove godine u Zagreb. I od tada su zajedno. On je putovao po turnirima ona je glumila, a zajedničko vreme su provodili kada su mogli u Splitu, Novom Sadu ili Beogradu

Oni su venčali početkom sedamdestih godina, a iz njihove ljubavi rodili su se sin Niko i ćerka Danijela. Ona je godinama je bila uz Nikolu, pratila ga na turnirima, a pročalo se da je u teniskoj akademiji „Pilić“ bila jako važna imenima kao što su Beker, Ivanišević i Đoković..

Prvo venčanje je bilo u Jugoslovenskoj ambasdi u Londonu, a posle su se još dva puta zakleli na večnu ljubav.

Na velikom slavlju o kojem se mjsecima pričalo, bilo je i prvih pedeset tenisera sveta. Bila je to žurka za pamćenje, iako ni Mija ni ja ne robujemo običajima da slavimo važne datume. Nama je slavlje svaki dan, kad se probudimo jedno pokraj drugog – rekao je Nikola za Gloriju.

glossy.espreso.co.rs