Ovo je nemačka umetnica koju su brutalno ubili u Izraelu: Tvrdili da je vojnik, jeziv snimak kruži mrežama

Svijet

Nismo ništa znali o njoj. Nadali smo se dobrim vestima, ali to je sigurno Šani. Bila je na muzičkom festivalu. Ovo je horor, rekla je rođaka ubijene devojke

Devojka, čije je beživotno, polunago telo, snimljeno u kamionetu pripadnika Hamasa, dok su militanti sedeli kraj tela i slavili, identifikovana je kao državljanka Nemačke, tatoo-umetnica.

Šani Luk (30) bila je na muzičkom festivalu kada su je zarobili teroristi u Izraelu, u trenutku kada su izveli iznenadni napad u kojem je ubijeno najmanje 480 i ranjeno više od 3.000 ljudi.

Njeno beživotno telo bačeno je na prikolicu kamioneta, a na snimcima koji kruže mrežama vidi se kako je telo izlomljeno, dok oko njega grupa militanata slavi, a muškarci pljuju na Šanin.

Hamas je tvrdio da je ubijena devojka izraelski vojnik, ali Šanina rođaka Tomasina Vejntraub Luk rekla je za Daily Mail da su je članovi porodice prepoznali po tetovažama i frizuri.

Nismo ništa znali o njoj. Nadali smo se dobrim vestima, ali to je sigurno Šani. Bila je na muzičkom festivalu. Ovo je horor”, rekla je rođaka.

Šani je ubijena nakon što su palestinski militanti započeli brutalni napad na Izrael u subotu ujutru, na 50. godišnjicu Oktobarskog rata. Hamas je udario na Izrael iz vazduha i sa mora, a militanti su prodrli iz Pojasa Gaze, usput otimajući i ubijajući civile i vojnike.

(Telegraf.rs)