Lusi Letbi (32) suočava se sa optužbama da je ubila pet dečaka i dve devojčice i pokušala da ubije još pet dečaka i pet devojčica, između juna 2015. i juna 2016.

Svijet

Danas je počelo suđenje jednoj medicinskoj sestri optuženoj za ubistvo sedam beba i pokušaj ubistva još 10 beba. Lusi Letbi (32) suočava se sa optužbama da je ubila pet dečaka i dve devojčice i pokušala da ubije još pet dečaka i pet devojčica, između juna 2015. i juna 2016. godine.

Lusi Letbi iz Hereforda, Herefordšir, je radila u odeljenju za novorođenčad u bolnici Grofica od Čestera u Česteru u vreme navodnih ubistava i navodnih pokušaja ubistva. Optužena negira sve navode. Lusi se danas pojavila na optuženičkoj klupi u Mančesterskom sudu u skroz crnom odelu.

Lusini roditelji, Džon (76), i Suzan (62), posmatrali su kako se postupak prenosi u aneksne sudnice kojima su prisustvovale porodice mrtve dece i novinari. Sudski nalog zabranjuje prijavljivanje identiteta preživele i preminule dece koju je Lusi navodno napala i zabranjuje identifikaciju roditelja ili svedoka povezanih sa decom.

Procenjuje se da će suđenje u Mančesteru trajati do šest meseci. Ročište je odloženo do četvrtka kada se očekuje da će se održati pravna rasprava. Ranije ove godine, Letbijeva je prvobitno bila optužena za ubistvo osam beba i pokušaj da ubije još 10 beba.

(MONDO)