Još jedan policijski šef pijan skrivio prometnu! Već drugi u dva dana

Region

Još jedan rukovoditelj u Policijskoj upravi udaljen je s posla jer je pijan skrivio prometnu nesreću, otkrila je policija u nedjelju.

U petak navečer njegov je kolega, također šef u Policijskoj upravi, kod Županje počinio istu svinjariju: napio se i navečer sletio s ceste. I on je potjeran s posla do okončanja postupka. Dan kasnije, u subotu oko 19.15 sati, opet ista priča.

“Jučer, 30. rujna, oko 19.15 sati na dionici državne ceste broj 50/II, u mjestu Janjče, došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom.

Do prometne nesreće je došlo kada je 56-godišnji policijski službenik Policijske uprave ličko-senjske izvan službe, upravljao službenim automobilom pod utjecajem alkohola (1.16 g/kg).

Izlaskom iz oštrog nepreglednog zavoja na ravni cestovni potez zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake izgubio je nadzor nad upravljačem automobila i sletio udesno ispod razine kolnika, gdje je udario u smjerokazni stupić za označavanje ruba kolnika, potom u stablo.

Zbog nedoličnog ponašanja u službi ili izvan službe kada teško šteti ugledu policije, policijski službenik koji je ujedno i rukovoditelj u Policijskoj upravi ličko-senjskoj je rješenjem načelnika Policijske uprave udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.

Policijska uprava i dalje će dosljedno provoditi načelo apsolutne netolerancije bilo kakvog nezakonitog ili nedoličnog ponašanja policijskih službenika, prvenstveno zbog naših sugrađana, ali i policijskih službenika koji svoj posao obavljaju profesionalno, zakonito i odgovorno”, reki su u nedjelju u policiji.

danica.hr