Srpske bokserke danas pišu istoriju u hali “Aleksandar Nikolić”, borba za desert medalja

Region

Deset medalja na vidiku! Pred nama je dan srpskih boks dama! Ratnice u ringu, njih deset sa grbom Srbije boriće se za osiguranu medalju na Prvenstvu Evrope za seniorke i seniore 2024. koje se održava u hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu.

Spektakl je pred nama, istorija se piše šestog dana takmičenja (utorak 23. april 2023) pod svodovima hale u kojoj je pre 51 godinu kada je svečano otvorena prvo takmičenje bilo upravo šampionat “Starog kontinenta” za seniore. Dan srpskih šampionki, obeležiće deset borbi za evropsku medalju, nešto što do sada u istoriji nije viđeno kod nas kada je plemenita veština u pitanju.

Za Srbiju i osigurane bronze u mečevima četvrtfinala danas će se boriti: (48kg) Kristina Nađ Varga protiv Lile Selecki iz Mađarske, (52kg) Dragana Jovanović protiv Julije Apanasović iz Belorusije, (50kg) Nina Radovanović protiv Marjone Savrijeve iz Azerbejdžana, (54kg) Sara Ćirković protiv Julije Koroli iz Moldavije, (57kg) Anđela Branković protiv Kahraman Esra Juldiz (TUR), (60kg) Natalija Šadrina protiv Miroslave Jedinakove iz Slovačke, (63kg) Kristina Kaluhova protiv Ane Julije Jeni iz Švajcarske, (70kg) Anastasija Lukajić protiv Arinr Danilčik iz Belorusije, (66kg) Milena Matović protiv Šahla Alahverdijeve iz Azerbejdžana i (75kg) Nikolina Gajić protiv Gabrijele Stonkute iz Litvanije.

Reprezentativke i reprezentativci Srbije, kao i Bokserski savez Srbije pozivaju sve ljubitelje plemenite veštine da dođu u halu “Aleksandar Nikolić”, da bode naše takmičare na putu ka istoriji i besmrtnosti u ovom sportu.

SPORTAL.BLIC.RS