“Neno, molim te, idi kod Đorđa i rastanite se ko ljudi”: Potresna ispovest majke ubijene devojke iz Grocke

Region

Ivana Bekić svim ženama želi da poruči da ne trpe nasilje već ga prijave policiji

Srbiju je tačno 10 dana potresla vest kada je Đorđe Pavlović (28), policajac iz službenog pištolja ubio suprugu Nevenu (20), pa presudio sebi u kući u Grockoj.

Bili su u braku od 22. marta prošle godine. Prijava za nasilje nije bilo.

– Tog 10. februara ove godine poslala sam ćerku kod Đorđa. Govorila mi je da joj se ne ide, molila me…Rekla sam joj: “Neno, sine, molim te idi i lepo se pozdravite, raziđite se ko ljudi, nemojte da sutra okrećete glavu jedno od drugog”. Nisam verovala da će je ubiti…- počinje svoju potresnu ispovest za Telegraf.rs Ivana Bekić, majka ubijene Nevene iz Grocke.

Nesrećna majka juče je išla u kuću gde joj je živela ćerka sa Đorđom. Uzela je njene stvari. I svega se ponovo prisetila

Moja Nevena je 20. janura ove godine napustila supruga. Tada je mi je krišom poslala poruku i tražila da mu zovem oca jer je repetirao pištolj i uperio ka njoj. Roditelji su mu na svu sreću bili u blizini kuće gde su oni živeli. Tada ga je otac savladao. Ona me je molila da nikome ništa ne pričam. Nije želela da izgubio posao policajca. Obećala sam joj da ću ćutati. Dvadest dana pre smrti bila je srećna. Živela samnom i dve sestre… – priča Ivana.

Ubeđivala je Ivana svoju ćerku pre godinu dana da je mlada za udaju, ali toliko je volela Đorđa da joj ništa nije bilo teško.

– Moju Nenu zaprosio je 8. marta prošle godine. Govorila sam joj da je mlada za udaju, da mora da kuva, da pegla, da ustaje rano…Govorila je da joj ništa nije bilo teško. Volela ga je i verovala mu. I ja sam Đorđa volela. Pravila mu tortu za rođendan. Uvek je bio fin prema meni i Neveninim sestrama. Jedino mi je bilo čudno što su uvek kod nas sedeli dvadesetak minuta. Tada sam mislila da smo im mi dosadni, da su mladi, da žele da budu sami… Moja Nevena se na njega nije žalila – kaže Ivana.

Nesrećna majka bez najstarije ćerke Nevene ostala je 10. februara ove godine. Đorđe je nakon kraće raprave pucao u Nevenu,pa u sebe. Neđeni su mrtvi u kući u kojoj su živeli.

Svim ženama želi da poruči samo jedno:

– Ne trpite nasilje već ga prijavite policiji- kaže Ivana.

(Telegraf.rs)