„O ispitivanju Radoičića odlučivaće Zagorka Dolovac“

Region

Milan Radoičić, kontroverzni biznismen i sada već odlazeći potpredsednik Srpske liste, priznao je da je organizovao napad na severu Kosova u selu Banjska, u kome je stradalo četiri osobe. Pre njegovog priznanja, kosovska policija je objavila snimak iz manastira Banjska, na kome tvrde da se vidi Radoičić, a koji su osporili i šef države Aleksandar Vučić i šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Potpredsednica opozicione stranke Slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić upitala je “šta kažu” Dačić i Vučić na Radoičićevo preuzimanje krivice za dešavanja u Banjskoj.

Dačić je izjavio da je pokušano da se dokaže da je Radoičić sprovodio akcije na severu Kosova, a za snimak kosovske policije izjavio da se vidi sneg.

„Ovde pokušava da se dokaže i pokaže da su Milan Radoičić ili Zvonko Veselinović ti koji su sprovodili ove akcije. Oni bi najviše voleli da su naišli i na Mojsilovića jer im treba veza sa Beogradom, hoće da kažu da neko to uvozi sa strane. S druge strane kažu da je Vučić organizator, a sa druge strane da smo se odrekli i prebacili sve na Kosovo“, naveo je Dačić i komentarišući snimak na kom se navodno vidi Milan Radoičić, rekao da se “čak vidi i sneg” na snimku.

Tepić je na društvenoj mreži Iks (Tviter) napisala „Radoičić priznao da je organizovao napad u Banjskoj. Šta kaže Dačić? Snimak sa Radoičićem podmetnut, video čovek i sneg?“.

Ona je upitala i šta kaže Vučić.

„Da se zahvaljivao Radoičiću u Skupštini valjda za kapilarne glasove? I vrhunac! O ispitivanju Radoičića odlučivaće Zagorka Dolovac!“

nova.rs