TURKINJA UDATA U BOSNU OTKRIVA KAKO SE PRAVILNO KUHA TURSKA KAFA I SIGURNO ĆETE SE ŠOKIRATI: Mi Je Spremamo Skrooooz Drugačije! (VIDEO)

Zanimljivosti

TURKINJA UDATA U BOSNU OTKRIVA KAKO SE PRAVILNO KUHA TURSKA KAFA i SIGURNO ĆETE SE ŠOKIRATI: Mi je spremamo skrooooz drugačije! (VIDEO)

Dilara je Turkinja koja se prije nekoliko godina udala za Aleksandra, a par živi u Bosni i u sretnom su braku. Ona je veoma simpatična i vesela mlada žena koja je izrazito aktivna na društvenim mrežama i često snima priloge o tome kako izgleda njen život na Balkanu. Odlično govori naš jezik, pa upravo na njemu i snima o najrazličitijim iskustvima kroz koja svakodnevno prolazi.

Dilara je na Instagramu poznata pod korisničkim imenom @jedna.turkinja, a pored zanimljivih životnih situacija, duhovitih snimaka, kulturoloških razlika između Turske i Bosne, ona na svom profilu rado dijeli i praktične savjete, te tradicionalne turske recepte.

Jednom prilikom je pokazala i kako se kuha prava, pjenasta turska kafa, a mi njen recept prenosimo u cijelosti.

Ovo su Dilarine instrukcije: Prvo odmjerite vodu za jednu šoljicu, sipate je u džezvu, pa dodajete jednu kašičicu kafe. Kratko promiješajte, ali dalje kuhate bez miješanja, a kada proključa kašičicom pokupite pjenu i stavite je u pripremljenu šoljicu. Potom džezvu vratite na šporet i sačekajte da kafa ponovo prokuha i ostatak sipajte u šoljicu.

Primijetićete da se postupak ipak razlikuje u odnosu na ustaljeni domaći način kuhanja kafe, te da mi pijemo daleko jaču kafu.

(BlicŽena)