Žena može ostaviti muškarca kojeg voli – Ali neće ostavti onog pored koga se osjeća voljeno

Zanimljivosti

Nije rijedak slučaj da žena ostavi muškarca kojeg voli, iako zna da i on takođe voli nju.

Dozvolite mi da vam predstavim jedan primjer iz mog kruga prijatelja. Imala sam jednu dragu prijateljicu koja je godinama bila u vezi s muškarcem kojeg je iskreno voljela, a i on je bio zaljubljen u nju. Taj muškarac je bio izuzetno pozitivan, sa smislom za humor, i mogu slobodno reći da je bio pravi džentlmen.

Često je bez ikakvog povoda donosio cvijeće i poklone, uvijek pazeći da se lijepo ponaša prema njoj. Međutim, nakon što su raskinuli, upitala sam je šta je bio razlog toj odluci, s obzirom na to da su se oboje činili sretnim u toj vezi. Ona mi je otkrila da se jednostavno nije osjećala dovoljno voljeno. Govorila mi je kako je muškarac prema njoj bio pomalo hladan i da nikada nije pokazivao svoje emocije.

Nisu razmjenjivali nježnosti, a između njih nije bilo strasti, iako su se inače odlično slagali. Jednostavno su imali različite načine iskazivanja ljubavi. Ona je osjećala potrebu da on pokaže svoju ljubav na način koji njoj znači, ali on nije znao kako to učiniti. Istina je da nije dovoljno samo reći nekome da ga volite, morate to i pokazati.

Možete svom partneru svaki dan izgovarati riječi “volim te”, ali ako svoju ljubav ne pokazujete djelima, ta izjava postaje isprazna fraza bez pravog značenja. Postaje rutina koja gubi svu svoju toplinu i važnost. Često se dešava da dvije osobe u vezi imaju različit temperament i različite potrebe.

I uprkos tome što se vole, moguće je da ne mogu u potpunosti zadovoljiti potrebe svog partnera ili se suočavaju s različitim izazovima. Međutim, razlika u temperamentu nije razlog zbog kojeg bi se jedan od partnera mogao osjećati nevoljeno. Mnogo je važnije kako svaka osoba razumije i iskazuje ljubav.

Ženi je potrebna pažnja, briga i podrška. Potrebno joj je da joj njen muškarac kaže da je lijepa, da je cijeni i da je voli. Muškarac koji na ovaj način pokazuje ljubav svojoj ženi će pored sebe imati sretnu i zadovoljnu ženu, a ona će se osjećati voljeno, zaštićeno i poštovano.

Muškarac koji voli svoju ženu zna šta joj je potrebno i što ona voli. Zna da su joj njegova podrška, nježnost i pažnja važni, i to im pokazuje kroz svoje postupke. On razumije da ljubav ne staje samo na riječima, već je potrebno prenijeti je kroz djela, pažljive riječi i razumijevanje.

Neki muškarci jednostavno nisu u stanju na pravi način pružiti ljubav. Možda nisu naučili kako izraziti svoje emocije ili ne znaju na koji način svojoj partnerici pokazati svoju nježnost. Kupujući joj skupe poklone ili cvijeće, možda misle da će tako iskazati svoju ljubav, ali ženi je potrebno mnogo više od materijalnih stvari. Želi čvrst zagrljaj, iskrenu pažnju i osjećaj sigurnosti koji dolazi iz srca.

Kako bi veza bila ispunjena i sretna, važno je da partneri razumiju i poštuju jedni druge i da zajedno rade na jačanju svog odnosa. Sposobnost da pruže i primaju ljubav na način koji njihovom partneru znači može značajno unaprijediti svaki aspekt njihove veze. To je ključ za sretnu i ispunjenu vezu koja raste iz dana u dan.

svezazenu.net