Žena rodila identične trojke koje su postale ginekolozi, baš poput nje

Zanimljivosti

Igrom sudbine, mama je rodila identične trojke, a nije ni slutila da će jednog dana njezine voljene kćeri raditi uz nju. Tri kćeri izabrale su isti put karijere kao i njihova mama, a njihova priča prikazuje snagu genetike, strasti i snažne obiteljske veze.

Supermama koja je sve uspjela.

Dr. Janet Gersten, nakon što je diplomirala s odličnim uspjehom, započela je svoju privatnu praksu kao jedna od prvih ginekoloških liječnika u južnom Miamiju 1983. godine. Nekoliko godina kasnije, osnovala je svoju privatnu kliničku istraživačku lokaciju.

Trudnoća s trojkama bila je iznenađenje jer takvih slučajeva u obitelji nije bilo, no Janet se s tim nosila kao šefica. U 35. tjednu morala je na carski rez kako bi izbjegla daljnje komplikacije u trudnoći.

Neočekivana sudbina.

Djevojčice, Vicky, Sarah i Joanna, imale su osam godina kada su prvi put vidjele svoju mamu kako rađa bebu. Dok je Sarah bila zadivljena koliko se samouvjereno njezina majka nosila sa situacijom, Vicky je stajala uza zid, a Joanna je bila užasnuta.

“Tri stvari mi definitivno padaju na pamet”, prisjeća se ona. “Prvo, nisam očekivala da će bebina glava biti tako velika. Drugo, bilo je to prvi put da sam osjetila da ću se onesvijestiti. I treće, definitivno ne želim biti ginekolog.”

Ali kako su odrastali, tako je rastao i njihov interes za to područje. Gertsen otkriva da nikada nije tjerala svoje dijete da slijedi njezin put, a oni su to radili svojom voljom. Kćeri su 2017. godine završile specijalizaciju i pridružile se majčinoj praksi.

Zanimljivo je da je i otac trojki bio liječnik. Dr. Robert Bedell, ginekolog, radio je nekoliko desetljeća u južnoj Floridi dok nije otišao u mirovinu. Nastavio je raditi kao liječnik palijativne skrbi sve do svoje smrti 2013. godine.

Sada 70-godišnja Gresten ponosna je na svoje kćeri i zahvalna što može raditi s njima. “Ja sam jedna od najsretnijih majki koja to može učiniti”, priznaje.

I njezine kćeri dijele isti osjećaj: “Volim što ne kolutam očima kad kažem da moram na posao. Volim što smo svi u istom timu i što im vjerujem.”

Za Vicky, Sarah i Joannu njihova je majka heroj. “Naša majka, dr. Janet Gersten, u praksi je više od 35 godina. Ona je pokretač, uzor, pionir i naša vječna inspiracija. Vječno smo zahvalni što je imamo za svog vođu!” podijelili su u slatkoj objavi za svoju mamu.

cinjenice.ba