Marijana Je Majka Petero Djece I Završila Je Dva Fakulteta…

Region

Marijana Je Majka Petero Djece I Završila Je Dva Fakulteta…

Marijana Babin je mlada, lijepa, obrazovana, izuzetno sposobna žena koja se može pohvaliti činjenicom da je završila dva fakulteta. Uz to, majka je petero djece od kojih najstarije ima 12, a najmlađe dvije godine. Unatoč brojnoj obitelji i brojnim obvezama, Marijana se uspijeva posvetiti poslu i graditi karijeru u području nutricionizma.

Ljudi se uvijek iznenade kada čuju da Marijana već ima petero djece, a priznaje da često dobije iznenađene poglede kada otkrije da je rodila sve mališane.

“Dobivam to pitanje, jesu li sva moja djeca, gotovo svaki dan. Prvo misle da je privatni vrtić, a onda da sam dadilja. Jednostavno ne mogu vjerovati da su to sve moja djeca”, rekla je za B92.

Marijana je, unatoč pet trudnoća iza sebe, diplomirana nutricionistica dijetetičarka, a stekla je i zvanje diplomirane menadžerice u hotelijerstvu.

Svoje znanje i ljubav prema zdravom načinu života usavršila je na Institutu za prirodnu medicinu u Beogradu. Danas radi privatno sa klijentima koji žele da poprave svoju figuru ili poboljšaju ishranu, ali ima i redovan posao na Institutu u Sremskoj Kamenici.

“Trudila sam se biti uporna i sve svoje ciljeve dovesti do kraja. Smatram da čovjek treba vjerovati u sebe i biti uporan bez obzira na okolnosti. Ne treba čekati pravi trenutak, jer pravi trenutak teško da će doći život, ono kad se sve kockice poklope.

Marijana kaže da je oduvijek maštala o velikoj obitelji.

“I ja sam iz velike obitelji, a majka nas je rodila petero, imam tri starija brata i stariju sestru.”

Marijana i otac njezine djece više nije u braku, ali je s bivšim suprugom u odličnim odnosima i on joj aktivno pomaže u svemu. Financije su im izazov, ali se ipak snalaze. “Financijski je zahtjevno, jer što su djeca starija, to su im potrebe veće, ali ja sam to odabrala, radim, zaposlena sam i u državi i kod privatnika i znam to nekako izraziti. Naše jedino prijevozno sredstvo je automobil registriran na sedam osoba.”, ističe ona.

Ova mama kaže da im je za prosječan dnevni ručak potrebno najmanje kilogram mesa, dnevno konzumiraju dvije litre mlijeka, a tu su i povrće, voće, žitarice… Ističe da žena može biti i uspješna poslovna žena i dobra majka, a pritom i dobro izgledati, ali da je za to prije svega potrebna želja.

“To je izvedivo, ako žena to želi. Vrlo je bitna i dobra organizacija. Žena se mora ostvariti i u obiteljskom i u poslovnom smislu jer samo tako može biti istinski sretna. Koja god karika nedostaje, mislim da će ona to kad tad pronaći. On bi trebao pogurati obje sfere, naravno uz podršku ostalih”, napominje.

Marijana za kraj ističe kako ima pomoć obitelji, ali da su njezina djeca, s izuzetkom najmlađe kćeri, već u godinama kada puno toga mogu sami.

“Djeca su mi jako samostalna, pogotovo starija. Svi paze jedni na druge, naučeni su sami jesti i oblačiti se… Svaki dan je dinamičan, tata nam pomaže, tu je i djed, moj tata, on često ide po dijete u vrtić, školu… Prije su mi pomagale mama i svekrva, dok su djeca bila manja, a sada su samostalni”, zaključila je ova divna gospođa gostujući u televizija B92.

Marijana je dokaz da u Božjem planu, majčinstvo nije prepreka karijeri, već sredstvo za ostvarivanje Božjeg poziva u svakodnevnom životu. Mnogi danas se odriču majčinstva i djece zbog karijere ili čekaju pravi “trenutak” koji nikada ne dođe.

(novizivot.net)