Prema znanosti, 43-godišnja Kelly Brook ima najsavršenije tijelo

Zanimljivosti

Vrijeme je da proslavimo pravu definiciju savršenstva, a ona dolazi u obliku fantastične Kelly Brook i njezine punije figure s oblinama. Recite zbogom restriktivnim standardima ljepote i pozdravite novo doba tjelesne pozitivnosti. Kelly dokazuje da obline nisu samo lijepe, već su i blistave. Dakle, neka ona posluži kao podsjetnik da ljepota dolazi u svim oblicima i veličinama.

“Idealno” žensko tijelo se uvijek mijenja.

Od bezvremenske privlačnosti Marilyn Monroe do mršave siluete koju su popularizirale manekenke poput Kate Moss, standardi ljepote kontinuirano su se razvijali. Ideali ljepote neprestano se redefiniraju, kao i ideja “savršenog tijela”. Od Elizabeth Taylor do Kim Kardashian, dugo se idealno žensko tijelo smatralo pješčanim satom s oblinama, s proporcijama oko 36-24-36.

Nove studije otkrivaju da je Kelly znanstveno savršena.

Međutim, novije studije izazvale su tradicionalnu figuru pješčanog sata kao najsavršeniju. Umjesto toga, Sveučilište Texas otkrilo je da je idealna žena zakrivljenija za tijelo s punijim oblikom. Otkrili su da savršeno tijelo ima BMI od 18,85 s poprsjem od 93 cm, strukom od 61 cm i bokovima od 87 cm. Druga studija otkrila je da je omjer kuka i struka važan, a idealan je .65–.75.

Britanska glumica i manekenka, Kelly Brook usko se uklopila u ove idealne proporcije tijela sa svojih 18.5 BMI i mjerenja tijela. A njezin omjer kuka i struka također odgovara idealnom rasponu, prema muškarcima. To znači da je njezino tijelo, koje društvo danas može nazvati blago debelim, idealne veličine i oblika.

Najsavršenije tijelo danas

Na kraju dana, pronalazak savršene ženske figure bio je stalan izazov. Ono što možemo nazvati idealnim oblikovano je znanstvenim istraživanjima, društvenim utjecajima i promjenjivim modnim trendovima, kao i kulturnim pogledima na idealan oblik tijela. I ubrzo postaje jasno da je definicija ljepote subjektivna i složena, te uključuje čitav niz oblika i veličina tijela.

Ovo najnovije shvaćanje da je malo punija figura savršenija od drugih naglašava važnost prihvaćanja različitosti i prepoznavanja da ljepota ne poznaje jedinstveni kalup. Svako tijelo ima svoju ljepotu i priču koju zaslužuje pokazati, bez obzira na veličinu i proporcije.

I naravno, moramo spomenuti fenomenalnu Ashley Graham i njezin rad na revoluciji modne industrije kao modela veće veličine. Jeste li znali da je nominirana za najseksipilniju ženu svijeta 2023., ispred zvijezda poput Margot Robbie, Emily Ratajkowski i mnogih drugih?

cinjenice.ba