Ivana Vuleta je šampion Dijamantske lige: „Peti trofej, to je ludo“ – Angelina Topić zauzela 3. mesto u skoku uvis

Region

Pobedom na završnom mitingu u Judžinu aktuelna svetska šampionka Ivana Vuleta osvojila je svoj ukupno peti dijamant u karijeri i potvrdila titulu najbolje ikada u skoku udalj u ovom takmičenju, ali jedne od najuspešnijih atletičarki ikada.

Skokom od 6.85 u Oregonu u poslednjoj seriji Ivana je još jednom pokazala da je verovatno najbolja kada se nosi sa pritiskom. Nakon trke Ivana je bila vidno srećna u izjavi uz dodatak da je zbog problema sa povredom dobro i što je došla u Ameriku.

„Osećam se neverovatno. Srećna sam što sam mogla da dođem ovde, pre svega, zbog svog bola i stvari sa kojima se mučim zbog povrede Ahilove tokom cele sezone. Stvarno sam želela da završim sezonu na način na koji sam planirala, pa sam jako srećna zbog mog trofeja. Petog, to je ludo“, poručila je Ivana Vuleta.

Mlada srpska atletičarka, Angelina Topić zauzela je treće mesto na finalnom mitingu Dijamantske lige u Judžinu, nakon što je preskočila visinu od 1,95 metara, što joj je bilo dovoljno da završi na podijumu.

Naslednica Dragutina Topića je istakla da je zadovoljna ostvarenim rezultatom.

„Prezadovoljna sam ovakvim rezultatom i što sam se pokazala u najboljem mogućem svetlu. Biti treći u ovakvom društvu je izuzetan osećaj koji motiviše da se i dalje naporno trenira. Nadam se da ću zajedno sa svojim timom biti jedna od onih koja će pisati istoriju svetskog skoka uvis“, poručila je Topić.

Izvor: telegraf.rs