Pevačici su zbog bolesti predviđali život u kolicima, a sada je stala na svoje noge: “Ovo je pobeda”

Svijet

Pevačici su zbog bolesti predviđali život u kolicima, a sada je stala na svoje noge: “Ovo je pobeda”

Manekenka i pevačica Anđa Marić već dugih 10 godina vodi bitku s multiplom sklerozom, zbog kojih su joj doktori prognozirali da će ostatak života provesti u kolicima.

Ipak, Anđela je pravi dokaz šta snaga volje može da uradi, te za nju je nemoguće postalo vrlo moguće.

Anđela je podelila snimak na kojem se može videti kako šeta bez štapa, te poručila:

– Meni je ovo totalna pobeda.

– Moj materinji jezik je mađarski, tečno govorim engleski, španski i slovenski, a u pandemiji sam naučila portugalski, ok, razumem ga, ne govorim još. Ali nikad u životu nisam mislila da će mi najteže od svega biti učenje hodanja. Kako to uzimamo olako! Ljubomorna sam na dvogodišnjake! Istovremeno im se divim jer oni nikada ne odustaju i ako me baš pitate na koga sam se ugledala – na bebe! Bebe nikad ne kažu – ma to nije za mene! Bez obzira koliko puta padnu, uvijek se dižu. Ugledajte se na bebe, i vi ste bili bebe! Zašto smo sada tako razmaženi i cvilimo? Hodanje je ekstremno kompleksna stvar ako se udubiš u nju, a ako ne razmišljaš o njoj, lagana je kao šamar – zaključila je.

Mnogi su joj u komentarima poručili da je prava inspiracija, a ona je pohvalila svog terapeuta.

– Bože, koji super terapeut! Kako dobro hodam kada sam sigurna da je iza mene zgrada od čoveka. Robi je institucija – bila je puna reči hvale na račun svog terapeuta.

(Telegraf.rs/ Jutarnji list)