Ronaldo se krstio u dobi od 46 godina: “Danas je vrlo poseban dan. Ja sam kršten!”

Svijet

Poznati brazilski nogometaš Ronaldo se krstio u dobio od 46 godina, a na društvenim mrežama je objavio tu vijest.

Utorak je bio poseban dan za Ronalda Luísa Nazaria da Limu, legendu brazilskog i svjetskog nogometa nadimka “O Fenômeno” (“Fenomen”), koji je u 47. godini života učinio značajan korak u svom životu vjere primivši sakrament svetog krštenja.

‘Ja sam kršten’
Nakon ceremonije u župi Svetog Josipa koja se nalazi na zapadnoj strani São Paula, Nazario, dvostruki svjetski prvak s brazilskom momčadi, podijelio je svoje iskustvo na društvenim mrežama, ističući važan trenutak u svom životu: “Danas je vrlo poseban dan. Ja sam kršten!”

“Kršćanska je vjera uvijek bila temeljni dio mog života, od malih nogu, iako još nisam bio kršten. Sa sakramentom se osjećam istinski obnovljenim kao dijete Božje, na nov, svjesniji i dublji način,” napisao je brazilska zvijezda na svom Instagram profilu 12. rujna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ronaldo (@ronaldo)

U svojoj poruci, Nazario je također obnovio svoju obvezu da “slijedi put dobra, svojom slobodnom voljom, vjerujući u Isusovu ljubav, u ljubav koja podržava.”

Ronaldo je podijelio nekoliko slika s vjenčanja
Uz poruku, bivši nogometaš Barcelone, Real Madrida, Inter Milana i drugih timova, podijelio je nekoliko slika sa svog krštenja, uključujući svoje kumove Amilcara i Malua.

Na ovom važnom danu Nazario je također zahvalio svećenicima Fábiu de Melu i Domu Oswaldu kao i crkvi Svetog Josipa.

U lipnju 2022. Nazario je pokazao svoju sve veću bliskost s katoličkom vjerom ispunivši obećanje da će biciklom hodočastiti Camino de Santiago.

“Razmišljao sam o tisuću stvari tijekom Camina, ali sam bio zahvalan za mnoge stvari koje smo postigli s Valladolidom”, rekao je bivši nogometaš koji je i predsjednik kluba Valladolid.

Razne početne točke Camino de Santiago završavaju kod groba apostola Jakova u katedrali Santiago de Compostela u Španjolskoj, prenosi Dnevno.hr.