Novak i Đere odveli Srbiju u finalni turnir Dejvis kupa: Tu je i orkestar – Pogledajte ludnicu naših navijača u Valensiji

Region

Srbija je na finalnom turniru Dejvis kupa, a tamo nas je nakon pobede Lasla Đerea u prvom meču odveo Novak Đoković, koji je potvrdio i overio posao nakon dramatične borbe sa Alehandrom Davidovičem-Fokinom u užarenoj dvorani u Valensiji – 2:0 (6:3, 6:4)!

Sa neverovatnom energijom je igrao Nole, videla se ta želja u njegovim očima da Srbiji donese mesto među osam najboljih u ovom takmičenju. I kada za to dođe vreme, tamo krajem novembra, Srbija će imati lepu šansu da osvoji salataru.

Jer, eliminisana je Španija, više nema Karlitosa Alkaraza na putu, Rusija se ne takmiči zbog zabrane, tako da nema ni Danila Medvedeva, pa je konkurencija sve manja i manja.

Na finalnom turniru se za sada nalaze Holandija, Češka i Kanada. Zajedno sa Srbijom, naravno.

Danas je Novak krenuo lagano i polako je tempirao svoj ritam. U prvom setu je došao do brejka baš kada je bilo najpotrebnije, a nakon toga je došlo do erupcije emocija Alehandra. Bio je besan na sebe, na organizatore, na vruć vazduh. Ali nije pomagalo, Novak je poveo sa 1:0 nakon brejka u osmom gemu.

Drugi set je bio dramatičniji. Novak je tu ispustio brejk na početku i dopustio Alehandru da povede sa 4:1, ali su se stvari nakon toga drastično promenile. Toliko da je Đoković nanizao seriju od pet gemova i poslao Srbiju u četvrtfinale, odnosno na finalni turnir Dejvis kupa.

Navijaćemo za naše najbolje tenisere u vreloj Malagi. I nadaćemo se novom trofeju. Drugom u istoriji.

Naši teniseri imaju veliku podršku od navijača koji su se tamo zatekli – a, tu je i čitav orkestar. Ekipa muzičara sa srpskim trobojkama na facama svira nama dobro poznate numere, a posle meča Lasla Đerea su nastavili i sa pesmama na meču Novaka Đokovića. Veliki broj navijača sa našim obeležjima je na tribinama u Španiji.

Izvor: telegraf.rs