Dete umalo poginulo u požaru u Kruševcu! Teška ispovest majke: Rekla sam mu da odmah izađe onda je veza pukla

Region

Ništa nije nagoveštavalo da će samo dva sata nakon svečanog ručka, mesto gde je porodica delila najsrećnije trenutke, ubrzo postati pepeo i dim.

“Mama upalila se kuća, gori kuhinja”, nakon ovih reči Danica iz Kruševca prošla je kroz najveću agoniju u svom životu, svom najstarijem sinu, koji je u tom trenutku bio sam u stanu koji guta vatra, uspela je samo da kaže da odmah izađe napolje, a onda se veza prekinula, a ovoj ženi svaka sekunda trajala je kao godina.

Subota, 27. januar, proslavlja se sveti Sava, a porodica Petrović toga dana slavi slavu, njihova ćerka i sestra ima priredbu. Nažalost, najstarijeg brata kreće da muči stomak, ipak će morati da ostane kući, ne sluteći da će za samo par sati njegov dom izgoreti do temelja.

“Moj najstariji sin ustao je tog jutra pričestio se, kasnije smo se skupili, pomolili se i ručali, a onda počeli da se spremamo za priredbu mlađe ćerkice. Mom sinu nije prijala posna hrana koju je jeo dan pre, pa je krenuo stomak da ga muči i ostao je kući”, počela je priču za Telegraf Danica.

Ništa nije nagoveštavalo da će samo dva sata nakon svečanog ručka, mesto gde je porodica delila najsrećnije trenutke, ubrzo postati pepeo i dim.

“Kada smo otišli na priredbu u jednom momentu zazvonio mi je telefon, vidim zove me sin, odmah sam se javila. On mi kaže “Mama uplalila se kuća, gori kuhinja”, pretrnula sam od straha, uspela sam samo da mu kažem da odmah izađe iz stana, a onda se veza prekinula”, otkriva naša sagovornica.

Danica se istog trenutka uputila ka kući, uporno je zvala sina, ali on se nije javljao. Stigla je ispred stana, vatra je kuljala, tamo su bili i vatrogasci, molila ih je da uđe jer joj je dete zaglavljeno.

“Međutim oni meni tu kažu da u stanu nema nikog. Meni još gore, svašta mi pada na pamet, šta ako se nagutao dima?”, priča uplašena majka.

Na svu sreću, trinaestogodišnjak uspeo je da pobegne u susedni ulaz, u čarapicama i treger majčici.

“Tamo su mu komšinice pomogle, obukle ga. Davali su mu šećer i vodu, dete se prestravilo”, ističe majka dodajući da je presrećna što su svi samo živi i zdravi, a da su neispravne instalacije najverovatnije urzok ovog požara.

“Pola metra ga je delilo od vatre, samo toliko je imao prostora da izađe, ali srećom uspeo je”.

Nažalost, muka ove porodice nije ostala samo na požaru. U stanu je izgorelo apsolutno sve, osim molitvenika koji je ostao nakon ručka na stolu i ikone Isusa Hrista, a porodica mora da vrati stan u stanje kakvo je bilo pre požara.

“Mi smo podstanari, gazde nam traže da vratimo sve kako je bilo i da se sve sredi, da ništa ne miriše na garež. Sve je potpuno uništeno, a mi ionako nemamo sredstva”, s tugom kaže Danica.

Majka troje maloletne dece sada mora da prikupi sredstva kako bi renovirala stan koji je uništen, a za to joj je potrebna naša pomoć. Molimo sve ljude dobre volje da se jave ovoju ženi i pomognu joj.

Pomoć možete uplatiti na žiro račun Danice Petrović: 150 – 7701002678431 – 38.

(Telegraf.rs)