SRETAN KRAJ Spašeni speleolog Mark javio se iz bolnice: ‘Nikada nisam bio bliže smrti. Hvala svima na podršci!’

Region

Tim Hrvatske gorske službe spašavanja bio je u Turskoj i pomogao u izvlačenju američkog speleologa iz duboke špilje

Mark Dickey (40), speleolog kojega su u Turskoj danima spašavali iz špilje, javio se iz bolnice. Bio je zarobljen na dubini 1054 metra. Pretrpio je krvarenje u trbušnoj šupljini.

“Pozdrav svima! Želim zahvaliti svima na podršci i dobrim željama. Izašao sam iz špilje Morca, a sada sam na jedinici intenzivne njege”, napisao je speleolog.

U pomoć Dickeyu stigli su sa svih strana svijeta, a među njima su bili i neki od članova Hrvatske gorske službe spašavanja.

Zastrašujuće iskustvo. Nikada nisam bio bliže smrti. Cijenim sve ljude koji su bili uključeni u spašavanje mog života i pomogli mi da izađem iz tako duboke unutrašnjosti špilje”, napisao je u objavi.

Posebno je zahvalio i liječnicima, a nevjerojatna je akcija noćas proslavljena.

“Ova noć nije samo priča o spašavanju, već i svjedočanstvo o nevjerojatnom duhu i solidarnosti svih timova koji sudjeluju u akciji u Turskoj. Neka ovaj trenutak posluži kao podsjetnik da ujedinjenost i hrabrost mogu prevladati svaku prepreku. Zahtjevna akcija spašavanja speleologa u Turskoj bliži se kraju”, napisali su na svojoj službenoj stranici.

danas.hr