ZA DLAKU IZBJEGAO OPERACIJU: MLADI PJEVAČ BENJAMIN KLIČIĆ ZAVRŠIO U BOLNICI! EVO KOME JE ZAHVALAN

Region

Mladi i popularni pjevač Benjamin Kličić po drugi put, u veoma kratkom vremenu, otišao je na američku turneju.

Ovaj drugi dio bio je planiran sa zajedničkim nastupima sa Anicom Milenković, Fazlijom… I, sve je teklo po planu, a posebno je bilo veselo na proslavi 8. marta, povodom Dana žena u Čikagu.

Nakon nastupa Benjamin se zajedno sa njegovom suprugom vratio u Detroid.

Međutim, nekoliko sati po izlasku iz aviona mladom Kličiću je naglo pozlilo i dobio je veliki pritisak u plućima. Tu nije bilo nimalo dvojbe, njegova supruga i prijatelji kod kojih su bili odmah su pozvali Hitnu pomoć, a koja je stigla veoma brzo , tako se Benjamin za veoma kratko vrijeme našao u jednoj o destroidskih bolnica.

Da u nesreće uvijek ima i sreće, pokazalo se i u ovom slučaju.

Dežurni liječnik u bolnici bio je čovjek sa Balkana, Makedonac Thomas Bebekoski.

Benjaminovo stanje je bilo toliko alarmantno da su liječnici planirali hitnu operaciju, ali doktor Bebekoski je dao sve od sebe da do toga nedođe. I uspjelo mu je. Nakon raznih terapija pritisak u Benjaminovim plućima je popustio,pa je odmah mogao i lakše da diše.

Samo me dragi Bog poslao ovom doktoru,koji je rodom iz Makedonije koji mi je kasnije rekao da zna za mene da sam pjevač, a kada su me doveli u bolnicu, odmah me i prepoznao. Kada se moje zdravstveno stanje stabiliziralo rekao mi je da je sa njegovom porodicom svojevremeno i navijao za mene. Rekao mi je da mi se sve to desilo zbog stalnih letova i da su mi se pluća napunila vazduhom, a što je dovelo da pritiska. Neizmerno sam mu zahvalan što nisam morao biti operisan, a kao poklon, doktor Bebekoski je bio prvi koji nije iz moga tima i moje porodice imao priliku preslušati moje nove pjesme za moj CD. Hvala svima koji su brinuli i brinu za mene, posebno mojoj supruzi. Uskoro izlazim iz bolnice i jedno treba da nam je svima jasno: prvo zdravlje , pa sve ostalo – rekao nam je u telefonskom razgovoru Kličić.

hayat.ba