Pogledajte ovaj snimak: Trudnica kaže da je istrenirala psa da mužu prenosi njene želje i potrebe?

Zanimljivosti

Žena koja će uskoro roditi istrenirala je svog psa da pritišće tipke kako bi njenom suprugu prenosila želje i potrebe.

Sheena Shah (31) iz San Diega, Kalifornija, trudna je i uskoro će roditi, i naučila je psa nekim smiješnim trikovima. Naime, Sheena je istrenirala trogodišnju mješanku pomeranskog haskija Sapphire kako komunicirati sa svojim suprugom Sunitom putem interaktivnih tipki.

Kako tvrdi, Sapphire može pritisnuti tipke da pokaže njenom suprugu kada je njegova žena gladna, treba vodu ili želi maženje. “Mislim da je to tako smiješno. Kao da ona to razumije”, dodala je.

Shah je pronašla tipke sa slušnom komponentom dok je tražila igračke i odlučila ih kupiti, učeći Sapphire, ili skraćeno Sapphie, kako ih gurati svojim šapama. Sheena bi uskoro trebala roditi i sada već neko vrijeme provodi u krevetu odmarajući se, pa je iz tog razloga naučila Sapphie da koristi tipke kao smiješan način saopštavanja onoga što joj treba.

Kada Shah kaže: “Možeš li to reći tati?”, Sapphie će otrčati dole i pritisnuti odgovarajuće tipke. Neke od tipki najavljuju riječi “mama” i “voda”, upozoravajući Shahinog muža da “mama” želi da joj se “voda” donese gore. Par je kupio Sapphire u septembru 2020. i rekli su da je uključuju u sve što rade.

Pas je čak hodao i do oltara na njihovom vjenčanju. “Ona odlazi s nama na putovanja, spojeve i vodimo je u kina koja dopuštaju pse”, rekla je Sheena. Iako su vrlo zaštitnički nastrojeni prema Sapphie, par vjeruje da će ona biti dobra ‘starija sestra’ kad im stigne dijete, piše Večernji.hr.

“Sapphie je glavni lik. Mislim da će biti tako puna ljubavi”, rekla je Sheena. Sapphie ima više od 700 hiljada pratilaca na Instagramu i preko 6,3 miliona pratilaca na TikToku. Sheena je također napisala knjigu za djecu o Sapphie. Zove se Sapphie: Pas s osjećajima. Njen cilj je potaknuti djecu da puste svoje emocije na vidjelo, navodi se u Sapphienoj objavi na Instagramu.

radiosarajevo.ba