“Bila je saterana uza zid, zagrlio je čudno”: Vladimir (25) spasao ženu od nasilnika koji ju je ujeo za lice

Region

Za Telegraf.rs Vladimir je ispričao šta se dogodilo juče i ko je muškarac koji je vršio nasilje nad ženom usred dana na ulici

“Čuo sam sestru koja je viknula Vladimire, okrenuo sam se i samo joj dao telefon. Nisam razmišljao ni sekunde”, ovako započinje priču mladi heroj iz Sremske Mitrovice, Vladimir Kondić (25) koji je odbranio ženu od nasilnika, koji ju je ujeo za obraz ispred bolnice. Sestra i brat, Vladimir i Valentina našli su se u pravo vreme na pravom mestu i sprečili tragičniji scenario nasilja koje je razbesnelo ljude nakon što se snimak istog pojavio na društvenim mrežama.

Za Telegraf.rs Vladimir je prerpičao šta se dogodilo juče i ko je muškarac koji je vršio nasilje nad ženom usred dana na ulici.

– To se dogodilo juče. U tom trenutku sam u glavi imao 100 problema jer sam otišao sa ocem na prijem u bolnicu i samo sam o njemu razmišljao. Nisam ja bio taj koji je obratio pažnju, već je moja sestra to primetila. Odmah je mene alarmirala, viknula me i ja sam digao glavu. On je nju rukama saterao uz zid, zagrlio je nekako čudno i glava mu je bila na njenom licu. Kada sam to video samo sam dao telefon iz džepa mojoj sestri i pritrčao sam. Prvo sam svojim telom fizički zaštitio gospođu od njega, a onda sam primetio da se on povukao i svaka druga primena nasilja sa moje strane bila bi bespotrebna. Nekoliko puta sam gurnuo bicikl koji je on stavio ispred sebe da se odbrani i onda sam ga samo ispratio dok nije otišao – priča Vladimir.

Kako kaže, na ženu nije ni obratio pažnju jer je njegova sestra Valentina bila sa njom, pa nije ni video povredu koju joj je naneo.

– Ja nisam gledao u ženu uopšte ja sam sve vreme gledao u njega. Sestra je bila sa njom, a ja sam bio okrenut leđima da je zaštitim. Bila pod velikim stresom, kao i ja. Kad sam se okrenuo bile su joj pune oči suza, a kasnije sam tek video obraz i otiske zuba. Da nije moja sestra regaovala, da nije videla, neću ni da razmišljam koji bi ishod toga svega bio. Ja iskreno ne znam da li bih to u tom trenutku primetio ili kasnije jer su mi misli bile na drugoj strani – kaže Vladimir, koji je inače dvostruki prvak Srbije u rvanju.

Dodaje da im je žena kasnije ispričala da joj je to bivši muž i da imaju dvoje dece, ali i da on trenutno ima zabranu prilaska.

Vladimir i Valentina su još neko vreme ostali uz ženu kako bi se uverili da je dobro.

– Kupio sam flašicu vode i dao sam joj da se osveži i povrati malo. To je sve što sam mogao – kaže Vladimir.

Vladimir ističe da smatra da je to njegova dužnost kao savesnog građanina i muškarca da ne dozvoli bilo kakav vid nasilja, a kamoli prema ženama.

– I da nisam fizički spreman ne bih dozvolio bilo kakav vid nasilja ni prema životinji, a ne prema ljudskom biću. Nisam se ni u jednom momentu ustručavao da joj pomognem u smislu da ću time ugroziti svoju bezbednost. Sekunde jedne nisam razmišljao o sebi i opet bih isto odreagovao – zaključio je Vladimir.

(Telegraf.rs)