Nastavnica istorije iz „Ribnikara“ ne seća se kada je upucana: Pamti samo pogled ubijene devojčice

Region

Nastavnica istorije (52) koja je ranjena u krvavom piru dečaka ubice (14) kada je lišio života devet učenika i radnika obezbeđenja OŠ“ Vladislav Ribnikar“ na Vračaru oporavlja se na Klinici za rehabilitaciju.

Nastavnicu istorije koja je u tom trenutku bila na času i borila se za decu, pogodila su tri metka. Ona je više puta operisana u Kliničkom centru Srbije i njeno zdravstveno stanje se stabilizovalo, ali su ostale strašne posledice. U invalidskim kolicima je i dalje ne može da hoda, a levu ruku ne oseća, a psihički je jako loše.

Sa njom su u toku istrage razgovarali i inspektori kojima je rekla da se ne seća šta se dogodilo, a to su potvrdili i pojedini roditelji učenika škole.

„Nesrećna žena se samog događaja ne seća, te ne zna u kom momentu je upucana. Ono čega se poslednje seća je pogled jedne učenice (ubijene u masakru, prim. aut.) uvek nasmejane i druželjubive devojčice. Nastavnica ne zna ni da li je devojčica gledala tražeći spas ili kada je upucana“, rekla je majka jednog od preživelih učenika.

Teško povređenu nastavnicu čiji će oporavak biti jako dug, često u bolnici posećuju njeni đaci, ali i roditelji, a mnogi se i interesuju za njeno stanje.

Izvor: espreso.co.rs