Našao bebu u kontejneru i spasio je od smrti: Upoznali su se nakon 25 godina 83 Podeljeno puta

Zanimljivosti

Michael Buelna godinama je radio kao policajac u policijskoj postaji Santa Ana. Jednom je prilikom našao bebu u kontejneru i spasio je od smrti.

Jednog dana, dok je bio na dužnosti, prolazio je pokraj kante za smeće. “Čuo sam zvuk poput tihog mijaukanja”, prisjetio se umirovljeni časnik. Nekoliko trenutaka kasnije ugledao je novorođenče.

Beba je bila prekrivena smećem i ostacima novina. “Tek kasnije sam vidio da je ispod hrpe smeća dijete. Pokušao sam udahnuti malo zraka u njegova pluća i on je odgovorio”, kaže Michael.

Dijete je spašeno od smrti
Dječak je tada imao samo četiri sata i teško je disao. Prevezen je u bolnicu. Robin je imao samo 1,5 kg. Ispostavilo se da je njegova majka, 19-godišnja Sabrina Diaz, sina napustila odmah nakon poroda. Sud je ženu osudio na tri godine zatvora zbog dovođenja u opasnost života novorođenčeta.

Michael je čak pokušao usvojiti dijete i htio ga je nazvati Adam. Njega je majka napustila dok je i sam bio dijete. Prije njega u ovoj je odluci bio je još jedan par – Elizabeth Barton i Daniel Fernandez. Na kraju su ga oni posvojili.

25 godina nakon tog događaja Robin je pronašao Michaela. “Nadao sam se da ću ga opet vidjeti”, rekao je Michael.

Muškarci su imali priliku rukovati se i toplo zagrliti. Sastanak su inicirali Bartonovi posvojitelji. “Hvala vam što ste mu spasili život”, rekao je Robinov otac Daniel Fernandez.

Susret s biološkim roditeljima
Dirljiv video ovog iznimno dirljivog trenutka prenijela je televizija ABC. Ovu snimku vidio je Robinov biološki otac. Odlučio je kontaktirati sina. Održan je još jedan poseban sastanak. Elizabeth Barton je od Markoza Meze saznala da se Robinova biološka majka preselila u Meksiko te da je odslužila spomenutu trogodišnju zatvorsku kaznu.

Sinu je rekao da je imao aferu sa Sabrinom, koja je tada imala 19 godinam, a da je pronađen na deponiji smeća doznao je od policajaca u policijskoj postaji na ispitivanju.

Više o ovom događaju pogledajte u videu u nastavku.

Markoz je naglasio da je bezuspješno godinama tražio Robina. “Ostvarenje je sna konačno upoznati svog sina”, dodao. Robin je također odlučio da želi pronaći svoju biološku majku. Rekao je da prema njoj ne osjeća nikakvu ogorčenost ili zamjeranje. Oprostio joj je što ga je ostavila u kanti za smeće.

“Nisam ljut na nju. Opraštam joj jer je u to vrijeme bila vrlo mlada žena, u prilično neobičnoj i teškoj situaciji”, rekao je za ABC News.

saznajemo.info