ŽELJKO MITROVIĆ NASTAVLJA SVOJU NOVOGODIŠNJU HUMANU MISIJU!

Zanimljivosti

ŽELJKO MITROVIĆ NASTAVLJA SVOJU NOVOGODIŠNJU HUMANU MISIJU!

Jučerašnji dan štićenici beogradskih domova za nezbrinutu decu i zavoda za vaspitanje svakako će pamtiti. Željko Mitrović je u ulozi Deda Mrazovog prvog i pravog pomoćnika došao u dom „Jovan Jovanović Zmaj“ sa poklonima, ali i obećanjem da se tu neće zaustaviti.

Danas, Mitrović je ispunio to obećanje i stigao je u „SOS DEČIJE SELO“ u Sremskoj Kamenici, u okviru svog novogodišnjeg konvoja, gde su ga čekali klinci iz “SOS DEČIJEG SELA” Sremska Kamenica, a tamo su im se za dodelu poklona pridružili klinci iz doma “Mika Antić” iz Sombora, ali i iz doma “Spomenak” iz Pančeva. Slatkiši, igračke, gedžeti, tableti, slušalice, zvučnici, pametni satovi deo su poklon paketa za Željkove drugare koji su mu priredili topao doček.

U toku posete “SOS DEČIJEM SELU” u Sremskoj Kamenici, Željko je rekao:

“Ako je tačno da OD KOLEVKE PA DO GROBA – NAJLEPŠE JE ĐAČKO DOBA, ova deca posebno imaju pravo na to. I mi posebno moramo o njima da brinemo, jer su praktično bili bez izbora i nisu svojom odlukom izabrali odrastanje bez roditeljskog staranja i topline roditeljskog doma. Tako da uz malo dodatne brige društva i pojedinaca koji su u mogućnosti, mislim da im detinjstvo možemo učiniti lepšim, čarobnijim i svaki osmeh na njihovom licu mnogo vredi.”

Ono što je jako značajno za sve klince iz domova i zavoda za vaspitanje je Željkova ideja koja će se sprovesti tokom ove zime – a to je da u tri ture deca iz domova idu na zimovanje. Željko je naglasio da će ove akcije od sada pa na dalje biti izvedene na nivou cele Srbije.

Mitrović je kao pravi Deda Mrazov pomoćnik i te kako se potrudio da pokloni koje je izabrao mališanima budu u skladu sa željama i interesovanjima današnjih klinaca. Ovaj potez svakako govori koliko mu je bitno da se deca osećaju voljenim i da znaju da neko brine o njihovim potrebama i željama.

Sutrašnji dan rezervisan je za posetu domu “Duško Radović” u Nišu gde će podeliti novogodišnje paketiće klincima iz doma “Duško Radović” iz Niša, iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine Niš, ali i domovi „Jefimija“ iz Kruševca i “Hristina Markišić” iz Aleksinca.

Novogodišnje paketiće Željko Mitrović poslaće i domu „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači, Ustanova za decu i mlade Šabac, kao i domu „Stanko Paunović“ u Negotinu.

Mitrovićev cilj tokom ovih novogodišnjih praznika je da svih 735 štićenika uživaju u poklonima koji su za njih smpremili on i njegova kompanija Pink Media Group.

Uz smeh, slikanje i igranje sa Željkom atmosfera dodele paketića dodatno je ulepšana kada je vlasnik ružičaste imperije dobio poklon od svojih drugara. Jer lepo se lepim vraća.

pink.rs