Sin ošišao kosu kako bi napravio periku za majku oboljelu od tumora na mozgu

Zanimljivosti

Kada je jedna mama izgubila kosu zbog benignog tumora na mozgu, njezin sin je sebi pustio kosu i ošišao je kako bi joj napravio periku.

Melanie Shaha iz Gilberta, Arizona je 2003. godine počela imati tupe glavobolje za koje su liječnici kasnije zaključili da su simptomi benignog tumora hipofize na mozgu.

Sićušna žlijezda smještena u bazi mozga regulira hormone povezane s rastom, stresom i metabolizmom.

Melanin tumor — veličine šljive — utjecao je na rad njezine hipofize.

“Imala sam operaciju uklanjanja tumora i imala sam stvarno odličan ishod”, rekla je majka šestero djece za TODAY.

Tumor se vratio, što je zahtijevalo drugu operaciju 2006. da bi se uklonio, nakon čega je uslijedila treća ponovna pojava 2017. za koju je propisano zračenje.

“Pitala sam (svoje ličjenike): ‘Hoću li izgubiti kosu?’ a oni su rekli ‘Ne’,” prisjetila se Melanie Shaha. “Tri mjeseca kasnije, imala sam veliku rupu i počela sam gubiti kosu. Bila sam iznenađena” Prema Nacionalnom institutu za rak, zračenje može uzrokovati gubitak kose na područjima koja se tretiraju.

2018. godine, za obiteljskim ručkom, našalio se Melanijin 27-godišnji sin Matt.

Zašto ne bih pustio kosu da ti napravim periku?’
“Rekao sam, ‘Zašto ne bih pustio kosu da ti napravim periku?’”, rekao je. Nakon što je upravo diplomirao na sveučilištu s pravilima odijevanja koja ograničavaju duljinu kose, Matt je uživao u slobodi rasta kose, ali “nešto je kliknulo”.

Melanie Shaha, međutim, nije htjela opterećivati ​​sina. “Rekla bih mu ‘Sviđa mi se tvoja kosa’, a on bi rekao ‘Uskoro u tvojoj blizini!’”, rekla je.

Do 21. ožujka Mattu je naraslo 30 centimetara kose, što je bila dovoljna duljina za periku. On i nekoliko njegovih kolega otišli su u dom njegove mame gdje su sve posjekli.

Mattova kosa poslana je tvrtki Compassionate Creations sa sjedištem u Newport Beachu u Kaliforniji koja je Melanie u lipnju isporučila ručno vezanu periku.

“Bilo je pravo zadovoljstvo raditi s obitelji”, rekla je suosnivačica Veronica Balch. “Kada netko nesebično obrije glavu za člana obitelji, to čini ono što radimo još posebnijim.”

Melanie voli svoju periku. Boja je spektakularna i dali smo je ošišati i stilizirati kod frizera, rekla je. “Matt je rekao da mi super stoji.”

Mattov dar bit će teško nadmašiti, priznala je Melanie.

saznajemo.info