Ne mrzi ga, ne spuštaj se na taj nivo – Moj bivši me naučio važnu lekciju i zahvalna sam na tome

Zanimljivosti

Ne mrzi ga, ne spuštaj se na taj nivo – Moj bivši me naučio važnu lekciju i zahvalna sam na tome

Kada sam upoznala svog muža bila sam uvjerena da je on ljubav mog života i nisam ni malo sumnjala u to.

Uzao je u moj život tiho i iznenada, ali me napusti sa mnogo buke ostavljajući polomljene stvari svuda iza sebe. Moje srce nije bilo jedina stvar koju je slomio. Godinama sam živjela u uvjerenju da sam srećna. Iako naša veza nije bila savršena, ona je za mene bila najsavršenija.

Kasnije sam doživjela mnogo ružnih stvari ne samo od njega već i od njegove porodice i tada se moja iluzija o srećnom braku srušila. Optužena sam za laži i nevjerstvo iako nisam bila kriva ni za šta od toga. Taj brak u kome sam živjela godinama me slomio, ali me mnogo toga naučio.

Naučila sam šta ne želim i kakav život ne želim da živim. Godinama sam živjela u lažnom uvjerenju da sam voljena. To je učinilo da se do te mjere razočaram u ljubav da skoro deset godina nisam dozvolila ni jednom muškarcu da mi priđe.

Dugo mi je trebalo da shvatim da zaslužujem ljubav i da zaslužujem nekoga ko će me voljeti onako kako sam zaslužila da budem voljena. Odlučila sam se da napravi promjene u svom životi i da ovaj put ne želim lažnu ljubav već onu pravu koja će trajati.

Želim nekoga koga ću voljeti i ko će voljeti mene. Napravila sam sebi listu kakvog muškarca želim pored sebe. Možda će zvučati kao da želim previše, ali zar je previše da jedna žena zahtjeva muškarca koji je pošten, iskren, hrabar i uporan.

Želim nekoga ko je ljubazan i velikodušan, zar je to previše da tražim. Ako su mi ove godine koje sam provela sama bile od neke koristi natjerale su me da shvatim šta želim. Ne tražim mnogo već samo ono što i sama mogu dati. Shvatila sam da je prva stvar koje treba da se riješim mržnja prema bivšem mužu.

Da, mrzila sam ga i sada vjerujem da me ta mržnja prema njemu držala na mjestu i nije mi dozvoljavala da krenem dalje. Shvatila sam da je jedini način da nastavim dalje taj da se ne spuštam na njegov nivo već da pustim mržnju i nastavim dalje.

U tom braku sam bila emocionalno zavisna, a sada želim toga da se riješim. Polako učim da živim sa svojim manama i strahovima. Danas znam koliko vrijedim i znam da ne trebam u svoj život puštati ljude koji ne vide tu moju vrijednost. Neću biti ni sa kim ko neće biti u stanju da me prihvati ovakvu kakva jesam.

Na kraju želim samo još da kažem da se ne treba plašiti biti sam. Uživajte u svojim trenucima samoće i volite sebe. Zapamtite da se promjene u našim životima počinju dešavati onda kada počnete voljeti sebe. Zato volite i prava ljubav će doći u vaš život.

www.pult24.info