Odbila sam aferu sa oženjenim čovjekom kojeg sam obožavala: Dostojanstvo je bitnije od strasti

Zanimljivosti

Odbila sam aferu sa oženjenim čovjekom kojeg sam obožavala: Dostojanstvo je bitnije od strasti

Požuda može biti opasna stvar koja navodi čovjeka na razna nedjela ako je ne uspijete ugasiti u sebi.

Nije uvijek bitno koga zavolimo, nije bitno ni da tu ljubav ostvarimo fizičkim kontaktom. Jer srce koje se slijepo zaljubi ne vidi punu sliku te osobe koja nam se dopadne. Ta osoba može biti u braku, u vezi ili možda je nešto treće čini nepristupačnom osobom, ali naše srce to ne vidi, pa i dalje želi tu osobu

Požuda je opasna stvar. Ako dugo potraje dovodimo sebe u neprijatnu situaciju da pristanemo na nešto što nije moralno ili ispravno. Požudu je teško ugasiti, ali ipak nije nemoguće. Potrebno je da ne razmišljate o njoj i ne pridajete joj značaja.

Znajte da je dostojanstvo uvijek bitnije nego požuda i strast. Dešavalo mi se da se zaljubim u oženjenog čovjeka, i ta požuda je znala dugo potrajati. Nekada je trajala dovoljno dugo da se odlučim sastati sa oženjenim čovjekom u kojeg sam se zaljubila do ušiju, ali nisam sebi to dozvoljavala.

Ugušila sam požudu svaki put u sebi. I kada sam to uspjela želja mi se više nije vraćala. Nisam od onih osoba koje vjeruju da čovjek sebi treba ostvariti sve želje. Draže mi je što sam sačuvala svoje dostojanstvo nego da me grize savjest što sam naštetila nečijem braku, i ne daj Bože dovela do razvoda istog.

U većini slučajeva takve stvari će dolaziti kao iskušenje u naše živote. Ta iskušenja će testirati našu čistoću, naš karakter, naše dostojanstvo i obraz. I svaki put kada se oduprijete požudi i kada ona padne u zaborav biće vam draže što niste podlegli tome. Sačuvajte čistoću svog obraza i ne petljajte se u čistoću tuđeg braka.www.infpult.info