Djevojčica sada ima 22 kg i uskoro kreće u školu! ❤

Zanimljivosti

Djevojčica koja je rođena 14 tjedana ranije i teška manje od 1 kg, sada je zdrava i vesela petogodišnjakinja, teška 22 kg i uskoro kreće u školu.

Bridget de Beer rođena je hitnim carskim rezom kada je njezina mama bila trudna samo 26 tjedana 2018. godine. Provela je dva mjeseca u bolnici Mater Mothers’ u Južnom Brisbaneu, primajući stalnu njegu koja joj je spašavala živote u Jedinici za neonatalnu intenzivnu skrb.

Bridget je rođena s rupom u srcu koja se sama ispravila, a njezina majka Jacalyn de Beer opisala ju je kao “odlučnog malog borca”.

Dodala je: “U početku je sramežljiva, ali kad se osjeća ugodno, postaje živahna, prijateljski nastrojena i energična djevojčica koja ima puno toga za reći!”.

Bridgetina dva starija brata također su rođena prerano
U 2015. godini rođeni su blizanci Jonty i Cooper u 31. tjednu trudnoće, također hitnim carskim rezom. Jacalyn je držana na mirovanju u bolnici od 19 tjedana zbog zabrinutosti za sigurnost beba. Kad su blizanci rođeni, svaki je težio manje od 2 kg.

Jacalyn je rekla: “Vidjela sam svoje bebe samo nekoliko sekundi prije nego što su hitno odvezene u Jedinicu za neonatalnu intenzivnu skrb. Bilo je to tako emocionalno putovanje kroz koje su morali proći prije nego što su se rodili, ali medicinske sestre i medicinsko osoblje u Mater Mothers bili su nevjerojatni i učinili su ga mnogo lakšim”.

Blizanci su proveli više od 50 dana u bolnici prije nego što su se vratili kući. Sada imaju osam godina, pohađaju školu u koju će krenuti i Bridget.

Studija iz 2022. pokazala je da gotovo četiri od pet beba rođenih prije vremena između 22. i 28. tjedna trudnoće prežive otpust iz bolnice. Utvrđeno je da je od 2013. do 2018., s dojenčadi rođenom između 22. i 28. tjedna gestacije, “preživljenje do otpusta zabilježeno u 78,3% i bilo je značajno poboljšano u usporedbi s povijesnom stopom od 76,0% među dojenčadi rođenom 2008.-2012.”.

Glasnogovornica Right To Life UK, Catherine Robinson, rekla je: “Divno je čuti da Bridget napreduje kao petogodišnjakinja i da će uskoro krenuti u školu. Ova inspirativna obitelj boraca pokazuje humanost nerođenih beba u svim fazama razvoja”.novizivot.net