Zvezda je tim za Ligu šampiona! Baharova četa samlela Fiorentinu, Italijanima “petarda” za pola sata

Region

Kakva Zvezda, moćna Zvezda!

Fudbaleri Crvene zvezde nisu mogli da imaju bolji debi pred svojim navijačima s novim trenerom, pošto su u Beogradu, na njihovoj Marakani, slavili protiv Fiorentine sa 5:0, i to pošto su svih pet golova postigli u prvih pola sata igre. Strelci u ovom meču su bili Olajinka (dva puta), kao i Kraso, Ivanić i Osman Bukari.

Marakana je očigledno jedva dočekala ovakvu utkamicu, nešto jačeg protivnika, kao i promenu u vidu trenera, ali i igračkog kadra.

Odazvali su se navijači, došli su na stadion, a imalo se i šta videti. Čak pet golova, ali, čak ni ti golovi nisu ono što bi trebalo najviše da obraduje navijače sa stadionu. Igra Crvene zvezde je bila na nekom vrhunskom nivou, što je očigledni napredak.

Barak Bahar je očigledno posložio kockice, zacrtao je jedan cilj, a očigledno je spreman da i taj cilj ispuni. Njegov tim je u ovom meču izgledao poput mašinerije, iliti, poput zmije, koja je “uhvatila žabu” iz Italije i nije prestao da je davi tokom svih 90 minuta.

Zvezdi je ovo inače i sedma utakmica ovog leta, ali i sedma pobeda. Ako se po jutru dan poznaje, onda…

Crvena zvezda – Fiorentina 5:0 (5:0)
Zvezda: Glazer – Degenek, Mijailović, Rodić – Bukari, Kangva, Stamenić,Ivanić, Mitrović – Kraso, Olajinka.

Fiorentina: Teraćano – Dodo, Martinez Kvarta, Ranijeri, Biragi – Dankan, Mandragora – Ikone, Bonaventura, Sabiri – Jović.

Već od samog starta utakmice je Crvena zvezda nametnula svoj ritam i pokazala je Italijanima ko je domaćin na ovom meču, praktično im naslutivši šta će ih dočekati. Naravno, verovatno nije bilo niti jednog čoveka na stadionu koji će poverovati u ono što će uslediti.

Crvena zvezda je krenula sa sada već prepoznatljivim presingom Baraka Bahara, pretili su od samog starta i to se isplatilo.

Igrao se deveti minut susreta, Piter Olajinka je napravio pritisak na zadnju liniju gola, došao je do lopte, a potom i do gola.

Nije tu stala Zvezda, samo dva minuta kasnije, ponovo se zaresla mreža gola Teraćana. Mirko Ivanić je na odličan način pronašao Žana Filipa Krasoa, a njemu nije bilo teško da postigne gol iz situacije jedan na jedan protiv golmana Fiorentine.

Taman je Fiorentina krenula, ali je ponovo stala. Mirko Ivanić je sada bio strelac. Dobio je loptu, okrenuo je odbranu Fiorentine i postigao je gol.

Potom je Fiorentina makar nakratko preuzela primat, zapretila je ka golu Omrija Glazera, ali nisu uspeli da dođu do realizacije, pošto je Izrealac bio sjajan na golu.

Pomislili su iz Viole da mogu da naprave nešto, ali, usledio je novi gol. Piter Olajinka je bio na praovm mestu i iskoristio je priliku, postigao je gol, svoj drugi, a četvrti Zvezde na ovom meču.

Nije ni tu stala Zvezda, samo pet minuta kasnije, Bukari je odlično protutnjao odbranom Fiorentine, Teraćano ga je oborio i to je bio penal, koji je fudbaler iz Gane i iskoristio.

Činilo se da će Zvezda tu stati, ali naprotiv, crveno-beli su potom pogodili i stativu, dok je veliku priliku imao i Piter Olajinka.

Drugo poluvreme nije bilo ni upola poput prvog, ređale su se šanse, ali ne u istom maniru.

Barak Bahar je prepustio i deci kluba da odigraju nekoliko minuta, a Lučić je u nekoliko navrata pokazao da i te kako može na njega da se računa.

TOK MEČA UŽIVO:

78′ – Kangva je proigrao Kostu Nedeljkovića, ali je mladi bek šutirao pored gola.

73′ – Velika prilika za Zvezdu, klinci crveno-belih su odigrali prelepu akciju, Šljivić je hteo da uposli saigrača, ali je izblokiran pokušaj od strane štopera Viole.

69′ – Napad je odličan napravila Fiorentina, Kabral je šutirao, ali je Popović bio odličan na golu.

68′ – Potpuno mrtvilo što se tiče drugog poluvremena. Crvena zvezda s vremena na vreme i pokuša napadom da ugrozi Violu, ali je Bahar već dopustio i rezervistima da se pokažu, dok s druge strane, Viola ne može da dođe ni do prave šanse.

60′ – Dosta je slabije drugo poluvreme, nema toliko prilika, što je i očekivano s obzirom na to koji je rezultat.

53′ – Velika prilika za Bukarija, ali je izblokiran fudbaler iz Gane.

50′ – Fiorentina je opet pripretila, ali je opet Omri Glazer bio na pravom mestu.

48′ – Priliku je imao Osman Bukari, išao je na gol, ali se zapetljao, pa je Fiorentina uspela da se odbrani u ovom slučaju.

POLUVREME

45′ – Veliki promašaj Olajinke, mogao je do het-trika za poluvreme. Ostao je sam, Kraso ga je lepo pronašao, ali je Nigerijac šutirao pored gola.

44′ – Sada je došlo do malog zatišja, a nije ni čudo zbog čega.

36′ – Stativa Krasoa! Bukari je probio po desnoj strani, potom je pronašao Krasoa, a ovaj je glavom pogodio stativu gola koji čuva Teraćano.

35′ – Nova ogromna prilika za Zvezdu. Olajinka je bio u prilici, ali je udarac zaustavio Teraćano, potom je pokušao Mitrović, ali je izblokiran od strane Dodoa.

31′ – Sada je Fiorentina ta koja preti i koja ne prestaje s napadima. Morao je dobro da se oznoji Omri Glazer u ovim momentima. Viola je ta ekipa koja je preuzela primat nakon primljenog petog gola, a Glazer je sve to pokupio.

28′ – GOOOOOOOOL, BUKARI! Pa ovo je neverovatno, Crvena zvezda postiže novi pogodak s penala, Osman Bukari je sada strelac i Fiorentina je u kompletnom nokdaunu.

23′ – Opeeeet goooool, Olajinka!

19′ – Odlična odbrana Omrija Glazera! Mandragora se našao u prilici, veoma izglednoj, dobro je šutirao, ali je Zvezdin Izraelac bio odlično postavljen i odbranio je udarac.

17′ – Zapretila je Fiorentina, Omri Glazer je morao da interveniše i odbrani udarac, dok Viola nije iskoristila korner nakon toga.

14′ – GOOOOOOOOOL! Mirko Ivanić postigao i treći gol, šta radi Zvezda, kakva igra.

13′ – Kakav promašaj Kangve. Mogla je Crvena zvezda i do trećeg pogotka, ali je lopta otišla daleko preko

11′ – GOOOOOOL! Krasooo postiže pogodak i Zvezda ima 2:0! Kakva igra Crvene zvezde, Mirko Ivanić je proigrao Krasoa, a ovaj je svojom slabijom desnom nogom postigao pogodak.

9′ – GOOOOOL! Piter Olajinka je postigao pogodak i Zvezda vodi! Ogroman kiks je napravio štoper Fiorentine Martinez Kvarta, a to je iskoristio Olajinka koji je oduzeo loptu, pa uspeo da plasira loptu u nebranjenu mrežu.

8′ – Novi udarac Crvene zvezde. Kraso je izveo slobodan udarac, pokušao je da pronađe u sredini Degeneka, ali se lopta odbila do Kangve koji je uhvatio volej udarac, ali je on otišao daleko pored gola Teraćana.

5′ – Imala je sada i Fiorentina svoju prvu priliku, Mijailović je igrao rukom na boku, dobili su fudbaleri iz Italije slobodan udarac, nakon kog je intervenisao Miloš Degenek. Lopta je došla do Ikonea, koji je šutirao, ali je i taj udarac izblokiran.

4′ – Zvezda je od samog starta odlučna u želji da pokaže gde je Fiorentina došla, pa su počeli da prave prepoznatljiv presing i da vrebaju svoju priliku.

1′ – Kreno je meč! Samo što je krenuo meč, Olajinka iz Zvezde je već mogao da se pronađe u šansi, ali je Teraćano bio na mestu i na vreme je izleteo i pokupio je tu loptu ispred napadača Crvene zvezde.

KOMENTAR PRE MEČA:

Fudbaleri Crvene zvezde igraju veoma ozbiljnu prijateljsku utakmicu pred početak sezone, gde će na svojoj Marakani dočekati finalistu Lige konferencija iz prethodne sezone, tim Fiorentine, koji je došao u Beograd sa izuzetno jakim sastavom.

Crvena zvezda je ovog leta odigrala već šest prijateljskih mečeva i svih šest je pobedila. Redom su padali selekcija grada Užica, Borac iz Banjaluke, Zenit, Nefči, Fenerbahče i TSC, ali treba priznati i da je Viola trenutno najmoćniji rival.

Fiorentina je aktuelni finalista Lige konferencija, gde nisu imali sreće baš u meču protiv Vest Hema, ali su zato došli u Beograd da prirede mnogobrojnim navijačima pravi spektakl.

Koliko im znači ovaj meč, govori i to da će Luka Jović biti u srcu napada za ovu utakmicu.

(Telegraf.rs)