Dramatično spasavanje: Otac razbija šoferšajbnu i kroz staklo izvlači bebu iz vrelog automobila (VIDEO)

Svijet

Zabiljježen je neverovatan trenutak u kojem očajan otac razbija prednje vetrobransko staklo svog automobila da bi spasao svoju bebu iz opasno vrućeg automobila.

Uznemirujući video prikazuje čovjeka koji više puta pokušava da razbije prozor alatkom kako bi spasio svoju bebu iz automobila na parkingu u Arlingtonu u Teksasu.

Usred ogromne vrućine, prolaznici zabrinuto gledaju prije nego što stigne drugi čovjek sa većom motkom.

Na kraju su njih dvojica napravili dovoljno veliku rupu da kroz nju izvuku bebu, prenosi Blic

Policija Harlingena saopštila je da su bebini roditelji slučajno zaključali ključeve automobila u vozilu sa bebom.

Na kasnijem snimku, žena je prošla kroz razbijeno vetrobransko staklo i prenijela bebu kroz staklo jednom od muškaraca ispred automobila.

Otac je držao djete u naručju dok se mučni incident bližio kraju.

Poručnik iz policijske uprave Harlingena rekao je da su policajci pozvani nakon što je beba spasena. Hitna medicinska pomoć je takođe stigla na lice mjesta i pregledala bebu.

Uprkos uznemirenosti, beba je bila dobro i nisu se očekivale optužbe zbog incidenta koji se desio kada je temperatura u Arlingtonu bila oko 37 stepeni Celzijusa.

Nije bilo jasno koliko je dugo beba bila zaključana u automobilu, ali Nacionalna uprava za bezbjednost saobraćaja na autoputevima upozorava da je automobilu potrebno samo deset minuta da podigne temperaturu za 20 stepeni.

U posljednjih 25 godina, skoro 1.000 djece je umrlo od toplotnog udara jer su bila zarobljena u vrelim automobilima. Ovo uključuje 33 samo prošle godine. Te situacije su posebno opasne za djecu jer su podložnije toplotnim udarima od odraslih.

Toplotni talasi su zahvatili Evropu i SAD, a u Teksasu je temperatura dostizala oko 40 stepeni Celzijusa.

srpskainfo.com