Tuga u Tovarniku, vatrogasci se opraštaju od poginulog kolege: ‘Dragi naš Zvonko, hvala za sve

Region

Zvonko Drmić preminuo je 19. srpnja u večernjim satima za vrijeme obavljanja vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena koje je pogodilo Vukovarsko-srijemsku županiju…

Olujno nevrijeme jučer je poharalo kontinentalnu Hrvatsku. Poginulo je četvero ljudi – dva muškarca u Zagrebu, jedan u Slavoniji, a četvrta žrtva je vatrogasac koji je bio na intervenciji u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

“Pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tovarnik Zvonko Drmić preminuo je 19. srpnja u večernjim satima za vrijeme obavljanja vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena koje je pogodilo Vukovarsko-srijemsku županiju. Hrvatska vatrogasna zajednica i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izražavaju iskrenu sućut obitelji i kolegama preminulog vatrogasca”, javlja Hrvatska vatrogasna zajednica.

U DVD-u Tovarnik se opraštaju od kolege Drmića.

– Poštovani članovi i prijatelji, u dubokoj žalosti vam javljamo da je naš dugogodišnji član Zvonko tokom sinoćnje intervencije tragično preminuo. Obitelji izražavamo duboku sućut! Vatrogasac nikad ne umire, on vječno živi u srcima onih koje je spasio… Dragi naš Zvonko, hvala ti za sve – posvetile su mu ožalošćene kolege.

– U srijedu, 19. srpnja oko 21:30 sati, prilikom uklanjanja porušenih stabala i grana sa ceste u Tovarniku, a nakon olujnog nevremena, 65-godišnjem pripadniku DVD Tovarnik je pozlilo te se srušio na tlo. Građani koji su se zatekli na mjestu događaja pružili su mu prvu pomoć do dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći, a koja je nakon pokušaja reanimacije proglasila smrt. Policijski službenici proveli su očevid, a tijelo preminulog prevezeno je u NMB „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar gdje će biti provedena obdukcija – izvijestili su iz policije.

24sata