Napolju je danas mnogo hladnije nego što vam kaže telefon, ovo je razlog

Region

Hladno jutro poslednjeg novembarskog dana. U celoj Srbiji, u svim gradovima je zabeležen slab do umeren mraz, bitno pomenuti i da je subjektivni osećaj da je za 3-4 stepena hladnije nego što zaista jeste.

U danu pred nama će biti pretežno oblačno uz jačanje južnih vetrova. Na snazi je žuti meteoalarm koji upozorava na jak vetar, ali i narandžasti meteoalarm zbog moguće ledene kiše na teritoriji istočne Srbije i Bačke.

Ciklon iznad Atlantika jača, a time jačaju i jugoazapadni vetrovi koji duvaju iznad južne Evrope. Mi ćemo se narednih dva dana nalaziti u pojasu tih jakih vetrova kojima će pristizati veoma topao vazduh iz Afrike. Temperatura će biti za 7 do 12 stepeni iznad prosečnih vrednosti, javlja N1.

Jutro je hladno, uz maglu i mraz. U narednim satima očekujemo postepeno otopljenje i razilaženje magle. Vreme će ovog četrvtak biti pretežno sunčano, i toplije.

U većini mesta će biti suvo, samo će u Vojvodini biti slabe kiše. Moguće je da ta kišna zona zahvati i Beograd u poslepdonevnim satima. Na jugu do kraja dana suvo, smena sunca i oblaka.

Duvća južni vetrovi, u košavskom području pojačan jugoistočni vetar, koji će krajem dana dodatno ojačati. Od danas sledi rast temperature, maksimalna uglavnom preko 10 stepeni. Osetno hladnije jedino na istoku Srbije u Timočkoj krajni.

Prvi decembar je dan kada prema meteorološkim kriterijumima počinje zima, a mi ćemo tog dana imati prolećnu temperaturu do 20 stepeni, uz jak južni vetar i topljenje snega na planinama.

Za vikend sledi nova promena. U subotu očekujemo postepen pad temperature, naoblačenje i kišu, a u noći na nedelju jako zahlađenje.

nova.rs