Đoković zaplakao nasred terena nakon finala: Drago mi je da se moj sin i dalje smeje

Region

Emocije su slomile Novaka Đokovića nakon bolnog poraza u finalu Vimbldona, gde je od njega bolji bio španski supertalentovani teniser, Karlos Alkaras.

Novak Đoković je ostao bez krune na Vimbldonu. Srpski teniser izgubio je u finalu od Karlosa Alkarasa, koji je do prve titule na travnatom grend slemu došao pobedom od 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4.

Prekinut je Đokovićev niz u Londonu. Srpski teniser je izgubio na Ol Ingland klubu posle 34 vezane pobede, a na Centralnom terenu posle 45 uzastopnih – prethodno ga je na najvećem stadionu pobedio Endi Mari u finalu 2013.

Nakon meča, utiske je izneo Novak.

– Ne baš dobar dan za mene, ali dobar za Karlosa. Moram da počnem sa izražavanjem čestitki Alkarasu, kada je trebalo da odservira za pobedu odigrao je neke neverovatne udarce i to je bilo zaista sjajno. Svaka čast.

Imao je poruku za Alkarasa:

– Mislio sam da ću imati problema sa tobom na šljaci i na betonu, ali ne na travi. Ove godine se i to promenilo, čestitke, neverovatan je način na koji si se prilagodio na ovoj podlozi, igrao si samo par puta na travi pre. Neverovatno je šta si uradio, sve čestitke tebi i tvom timu.

Istakao je i da ovakvi porazi nisu laki.

– Što se mene tiče, očigledno je da ne volite da izgubite meč na ovakvom nivou, ali kada se sve emocije stišaju, moram da i dalje budem zahvalan jer sam mnogo titula i tesnih mečeva dobijao. Setimo se 2019. protiv Federera u finalu, kada sam spašavao dve meč lopte, možda sam trebao i da izgubim, ali sada se to malo izjednačilo. Biću ponosan sutra, danas ne baš. Teško je progutati ovakav poraz, kada sam bio tako blizu. Ovo su momenti za koje svi radimo, da igramo na najvećoj sceni, najvećim turnirima, ja sam bio blagosloven da sam odigrao mnoge velike mečeve, ovo je samo još jedan. Zahvalan sam na ovome, izgubio sam od boljeg igrača, idemo dalje još jače.

Na kraju su ga slomile emocije.

– Drago mi je da je moj sin i dalje tu, da se i dalje smeje, rekao je Novak, nakon čega je i zaplakao:

– Hvala na podršci, volim te, zagrliću te i onda možemo da se volimo i dalje.

sportal.blic.rs