Rodila je sa 17 i zarekla se da će sinu invalidu osigurati avanture – po svijetu ga nosi na leđima

Region

Niki Antram (44), samohrana majka iz Australije, je provela godine i godine putujući svijetom sa sinom Jimmyjem (27) na leđima, piše 24 sata.

Jimmy je rođen s tjelesnim i mentalnim invaliditetom. Slijep je i potrebna mu je 24-satna skrb. Rodila ga je u dobi od 17 godina i tad je obećala sama sebi da će mu pružiti najljepši mogući život.

Krenula je s njim na leđima putovati svijetom. Omogućila mu je da pritom iskuša mnoge avanture poput plivanja s delfinima, jahanja na konju, vožnju u saonicama, let balonom…

Zna da ne postaje sve mlađa i da će joj nošenje sina na leđima postajati sve teže. Jimmy ima invalidska kolica koje ponekad koriste, a često mu i ona pomaže da sam napravi po nekoliko koraka.

– Kad planiram naše veliko putovanje, uvijek se pobrinem da imam dovoljno pelena, odjeće pa čak i jastučnica, plahti itd. Sve unaprijed planiram i najavljujem naš dolazak gdje god išli, od restorana, hotela do raznih avantura – ispričala je ova hrabra žena.

– Čak i ako znam da će sve biti u redu, volim ih obavijestiti o nama kako bih bila sigurna da sve razumiju i da sve prođe u najboljem redu – dodala je.

Inače, tijekom putovanja često nailazi na probleme tipa kako nositi sina na leđima dok vuče teške kofere. No sve probleme, kaže, zaboravi kad napokon dođu do cilja.

– On je moja inspiracija. Uvijek je sretan, nasmijan… Ponekad se pitam kako mogu biti tužna kad vidim njega tako nasmijanog iako nikad nije vidio boje, oblake, dugu… On ipak sjedi i smiješi se. Ne vidi me na konvencionalan način, ali sigurna sam da u mislima ima viziju o tome kako izgledam – zaključila je, a prenosi Daily Mail.

24sata.hr