Željko Mitrović već 16 godina neguje divnu tradiciju koja se tiče dece: Objava vlasnika Pinka raznežila Srbiju (FOTO)

Region

Vlasnik „Pinka“ Željko Mitrović već šesnaest godina neguje jednu divnu tradiciju. Naime, vlasnik Pinka šalje decu bez roditeljskog staranja iz domova širom Srbije na letovanje.

Mitrović je poznat po humanitarnim akcijama, a posebno je „slab“ na decu bez roditeljskog staranja, kojima se trudi da putovanjima ulepša detinjstvo.

Čak stotinu dece, iz sedam različitih domova koji pripadaju Zvečanskoj otišlo je juče na more, a narednih sedam dana provešće u hotelu „all inclusive“. Posle ove, na more će krenuti i druga grupa od 120 dece iz ostalih domova širom Srbije.

Mitrovića je sačekala grupa presrećne dece, a on je zajedno sa njima krenuo put primorja.

„Kao i svake godine dečica idu u provereni hotel sa pet zvezdica u Bjeloj. Svih sedam beogradskih ustanova za brigu o deci bez roditeljskog staranja kreću na more. To je prva grupa, kao i prošle godine, a sledeće nedelje, u petak idu sva deca iz Srbije – šest ustanova za brigu o deci bez roditeljskog staranja. Potrudićemo se i ove godine da ih tamo obiđemo, a tamo smo već organizovali – sve što im je neophodno za vodene sportove je tamo i čim stignu sve imaju na raspolaganju. Hotel je all inclusive i neće imati nikakve troškove, a dobili su i džeparac. Svakako ću ja biti dole i dodati ako bude trebalo još. Veseli su, vidim da se raduju i to je ono što je meni jako važno. Više puta sam rekao – detinjstvo je roditelj svake buduće ličnosti ili detinjstvo je platforma na kojoj se grade buduće ličnosti i budući ljudi, a ja sam apsolutno siguran da će svi ovi veseli i razdragani osmesi i lica u budućnosti izrasti u sjajne ljude. Videćemo da li ću biti u pravu, ali ipak verujem da će ovo biti jedna predivna generacija budućih odraslih ljudi“, ispričao je Mitrović.

pulsonline.rs