Amerika se poklonila Nikoli Jokiću! Srbinu uručen treći MVP pehar – pogledajte samo ove emocije u Denveru /VIDEO/

Region

Uspeli su Nagetsi da izjednače u polufinalu Zapadne konferenceije protiv Minesote 2:2. Vratili su seriju anuliranu u Denver, gde vode trenutnu bitku za totalni preokret, ali uvertira u ovaj duel bila je emotivna, pošto je pred sam početak meča srpskom košarkašu Nikoli Jokiću uručena nagrada MVP-a.

Uoči meča, Jokiću je uručen MVP trofej, što je bio posebno emotivan momenat za sve u hali. Adam Silver je imao omaž za najboljeg košarkaša planete, a saigrači Nikole Jokića bili su nestrpljivi da mu polete u zagrljaj i čestitaju – onda je akcija mogla da počne.

Od početka sezone je Jokić beležio partije koje su ga dovele do vođstva u MVP trci, u kojoj je prednjačio sve vreme. U njoj su do kraja mogli da ga isprate samo Slovenac Luka Dončić i Kanađanin Šej Gildžus-Aleksander, ali je ipak i za njih sve bilo uzalud, jer ih je umetnik sa loptom ostavio iza sebe i tako je odneo treće MVP priznanje.

Sezonu je otvorio tripl-dablom, a brojke u njegovim kolonama su uglavnom bile takve posle svake partije, pa je došao do 131. u NBA ligi. Poigravao se sa defanzivcima svih rivala, razigravao je, pogađao, pazio na reket sa obe strane terena i došao je do proseka od 26,4 poena, 12,4 skoka i devet asistencija

Pored Jokića, po tri MVP titule imaju Mozes Meloun, Leri Bird i Medžik Džonson. Jednu više su osvojili Vilt Čemberlen i Lebron Džejms, a po pet imaju Bil Rasel i Majkl Džordan. Neprikosnoven je Karim Abdul Džabar sa šest titula MVP-a NBA lige. sportal.blic.rs