“Ibro, ti si moj drugar” Najbolji momenat slavlja, Novak se obratio Ibrahimoviću na srpskom – a on sjajno uzvratio /FOTO/

Showbizz

Novak Đoković je definitivno najbolji teniser svih vremena! Potvrdio je to srpski as rekordnom 23. grend slem titulom, do koje je došao pobedivši u finalu Kaspera Ruda sa 3:0 po setovima.

Ovaj finalni meč je okupio je velike sportske, ali i druge zvezde. Na tribinama terena “Filip Šatrijea” između ostalog viđeni su i Zlatan Ibrahimović, Kilijan Mbape, Tom Brejdi, kao i mnogi drugi.

Tokom govora posle uručenja trofeja, Novak se svakome od njih ponaosob zahvalio, a za Ibru je imao posebnu poruku i to na srpskom.

– Ibro, mi se znamo već neko vreme. Ibro ti si moj drugar! – rekao je Đoković, a Zlatan mu je pokazao srce rukama.

“Znam da ova titula ima najbolji ukus!” Rud nakon finala u stilu velikana čestitao Novaku
Norveški teniser bio je dostojan protivnik po mnogima najboljeg tenisera ikada, a posle meča bio je prvi koji je čestitao Srbinu.

Ispisivanje istorije njemu više nije ništa strano. Toliko je veliki da je titula na svakom novom turniru postala stvar „obaveze“ i očekivanja, a kada se ista osvoji u Parizu, i to 23. u karijeri – jasno je zašto ga mnogi smatraju najvećim ikada!

Još jednom je pokazao da je nezaustavljiv, još jednom je pokazao da mu na planeti nema ravnog – Novak Đoković osvajač je Rolan Garosa, čime je došao do svoje 23. Grend slem titule u karijeri, čime je postao teniser sa najviše istih ikada!

U finalu je, daleko kvalitetnijem protivniku, nakon sjajnog meča ruku morao da pruži Kasper Rud, koji je večeras u Parizu delovao kao neko ko je tu samo da upriliči ovaj fantastični događaj – 3:0 (7:6, 6:3, 7:5).

Nakon meča, Norvežanin je izneo svoje utiske.

– Još jedan rekord za tebe, Novače. Kada je uspeo da ispiše istoriju teško je objasniti koliko si dobar i kolika si inspiracija. Čestitam tebi i timu, znam da ova titula ima najbolji ukus od svih ostalih, srećan sam što sam prvi koji ti čestitam ovde, neverovatan posao ste obavili Goran, ti, ceo tim i još jednom čestitke.

Istakao je zahvalnost i organizaciji turnira:

– Hvala i organizatorima, bilo je sjajno u poslednje dve nedelje, svi će jedva čekati Rolan Garos i sledeće godine, koji će sigurno bti sjajan. Hvala svim skupljačima loptica, sudijama, volenterima što ste ostajali do kasno uveče, što ste uložili pravi trud i što ste sjajno tretirali igrače a to nama pravi ogromnu razliku, mom timu i svima koji su uključeni u moju karijeru, da ne nabrajam sve, mnogo vas je, hvala vam mnogo.

Imao je šta da kaže i svom timu.

– Hvala vam za sav sjajan posao koji radite, ne samo tokom poslednje dve nedelje već tokom cele moje karijere. Znam da ćemo nastaviti da radimo sjajno i da ćemo se vratiti na novo finale Rolan Garosa. Hvala i francuskoj publici bilo je divno igrati pred vama.

sportal.blic.rs