Učenici su pomogli svom novom kolegi iz razreda na predivan način: “Promijenili su mi život.”

Zanimljivosti

Učenici strojarske škole su na predivan način pomogli svom novom kolegi iz razreda kojemu nije potpuno razvijena ruka.

Nikada nije lako biti novi učenik u školi, a posebno ako se izdvajaš iz mase na neki poseban način.

Sergio Peralta, petnaestogodišnjak koji pohađa srednju školu Henderson u Tennesseeju, osim uobičajene nervoze zbog nepoznatih lica, nosio je teret brige zbog različitosti u svojim udovima. Sergiova desna ruka (šaka) nije bila potpuno razvijena od rođenja.

“U prvim danima škole, iskreno sam želio sakriti ruku”, priznao je kao učenik drugog razreda. “Kao da nitko nikada ne bi saznao.”

No, ispostavilo se da su njegovi kolege bili mnogo otvoreniji nego što je očekivao. Kada je jedan od školskih profesora strojarstva primijetio Sergiovu ruku, predložio je da bi ostali učenici mogli pomoći.

Učenici su izradili protezu za novog kolegu iz razreda
Škola je bila opremljena softverom za online modeliranje i 3D printerom, pa je profesor predložio stvarni primjer koji bi koristio i učenicima i Sergiu. Nekoliko studenata strojarstva s oduševljenjem je prionulo izradi proteze za svojeg novog kolegu iz razreda.

“Na kraju su mi ponudili da mi naprave protetičku ruku, a to nisam nikada očekivao”, rekao je Sergio. “To je bilo nevjerojatno.”

Učenici su zajedno s Sergiom radili na stvaranju proteze, a kada je bila gotova, nadmašila je sva očekivanja. Sergio je napokon mogao uhvatiti bejzbolsku loptu desnom rukom, što je bio nevjerojatan trenutak za njega.

“Kada sam je prvi put uhvatio, svi su bili oduševljeni jer je to bio prvi put u 15 godina da sam uhvatio loptu desnom rukom”, prisjetio se tinejdžer.

Osim praktične koristi proteze, Sergio je osjetio nešto još važnije – osjećaj pripadanja. Umjesto da ga izrugivaju zbog različitosti, njegovi kolege su ga podržavali i pomagali.

“Promijenili su mi život”, zahvalno je izjavio Sergio.

Ova topla dobrodošlica svakako zaslužuje pohvale! Sergio je stekao nove prijatelje za cijeli život zahvaljujući ovim iznimnim učenicima koji su bili spremni pružiti pomoć drugima. Divno je vidjeti mlade ljude koji su tako susretljivi i voljni pomoći drugima, zar ne?

novizivot.net