Djeveruše su bile spremne hvatati buket, a onda je mlada učinila nešto nesvakidašnje

Svijet

Djeveruše su stajale iza mlade i bile spremne hvatati buket. Mlada je odjednom učinila nešto nesvakidašnje.

Bacanje buketa cijenjena je tradicija na dan vjenčanja. Obično mlada stoji leđima okrenuta grupi slobodnih dama i naslijepo baca buket. Koja do sretnica uhvati cvijeće, kaže se da je sljedeća na redu za udaju.

Mlada isprva lažirala bacanje buketa …
U videu u nastavku jedna je mlada dala svoj vlastiti štih ceremoniji. Dok su njezine djeveruše čekale, zavaravala ih je nekoliko puta s bacanjem buketa. Zatim je učinila nešto nesvakidašnje: jednostavno je prišla jednoj od njih i predala joj cvijeće.

Pogledajte u videu u nastavku.

Ispostavilo se da je točno znala koja će djeveruša dobiti ponudu za vjenčanje, i to puno ranije nego što je djeveruša mogla očekivati. Bila je sva u čudu!

Zašto mlade bacaju buket?
Naime, prije nekoliko stotina godina smatralo se srećom dotaknuti mladu, a još većom srećom ako bi gosti uspjeli s nje strgnuti komadić vjenčanice ili vela.

Kako bi izbjegle da ih drugi ljudi diraju i trgaju im haljinu i veo, mlade su počele bacati svoje bukete kako bi odvratile pažnju sa sebe i potaknule goste da grabe cvijeće. Srećom po mladenke, gosti (gošće) su s oduševljenjem prihvatili hvatanje buketa, za koji se također vjerovalo da donosi sreću u ljubavi.

novizivot.net