Skromni, vredni i pošteni: Ovo su Branislav i Nikolina, roditelji Nikole Jokića – Braću svi znate sa tribina

Region

Dan koji će Srbija pamtiti osvanuo je uz naslov „Nikola Jokić je bog košarke!“. Košarkaši „Denver nagetsa“ prvi put u istoriji postali su šampioni NBA lige, a Nikola je u finalnoj utakmici bio najefikasniji sa 28 poena, uz 16 skokova i četiri asistencije, te je zasluženo osvojio MVP priznanje.

Jokićeva životna priča počela je 1995. godine u Somboru.

„Naš stan je bio vrlo mali. Imali smo dve sobe, kuhinju i kupatilo. Tu su živeli moji mama, tata, ja, dva brata i baka. Bila je puna kuća. Često su dolazili i rođaci, koje mi u Srbiji takođe zovemo braća. Kuća je uvek bila puna ljudi, a mi smo se stalno zezali“, ispričao je jednom prilikom za američke medije kako je odrastao u rodnom gradu.

Majka Nikolina bila je zaposlena kao medicinska sestra, otac Branislav radio je kao inženjer poljoprivrede, a pošto je bio veliki ljubitelj košarke „navukao“ je i decu. Nikolini uzori bili su trinaest godina stariji Strahinja i jedanaest godina stariji Nemanju.

„Ja sam pomalo od obojice, jedan je talentovan, a drugi jak. Stalno smo igrali košarku, čak smo imali koš u stanu. Komšije koje su živele ispod neprekidno su dolazile da se žale našim roditeljima kako smo glasni“, priseća se Jokić svog detinjstva.

Ipak, klupski početak nije delovao obećavajuće.

„Kad sam počeo da igram, bio sam jako debeo, a nisam bio naročito visok. Igrao sam centra, a u isto vreme i plejmejkera. Driblao sam po čitavom terenu, bila je to samo zabava. Ali, kad sam napunio 16 godina, osetio sam da zaista mogu nešto. Tada sam iz Sombora prešao u Novi Sad“, ispričao je Jokić svojevremeno.

Nikola Jokić je 2015. godine stigao u Denver, a sve ostalo je istorija. Pored roditelja i braće, najveća podrška mu je supruga Natalija Maćešić, koju je upoznao još pre nego što se otisnuo u svet. Venčali su se 2020. godine, a dvogodišnja ćerka Ognjena tradicionalno slavi tatine uspehe na terenu.

hellomagazin.rs