Pastirica Tijana (9) čuva četiri krave: Svakog dana putuje osam kilometara do škole, odličan je đak, a ima samo jednu želju

Region

Tijana Babić iz sela Jelakci, je devojčica koja ima samo devet godina a već vodi računa o četiri krave. Mala pastirica svakoga dana po dva kilometara prepešači kako bi svoje Rušku, Milku, Tomka i Rumenku vodila na ispašu.

Zovem se Tijana Babić i imam četiri krave. Čuvam krave i vodim ih na ispašu. Imam jedno tele, Gumerang. Milka, Ruška, Tomka i Rumenka su krave – rekla je Tijana.

Iako pada kiša ili sija sunce, Tijana uvek obezbedi hranu svom stadu, a u tome je čak ni zima ne sprečava.

– Zimi bude velikog snega, ali se toplo obučem. Živim u kući sa ocem, majkom, bratom, babom i dedom – kaže ova plemenita devojčica.

Njen otac Srećko Babić rekao je da ga deca slušaju i prate šta god da on radi.

– Imamo četiri krave i dvadeset ovaca. Slušaju me dobro. Kad kosimo, kad beremo maline uvek idu uz mene. Od poljoprivrede može da se preživljava – rekao je Srećko Babić za „Prvu“ Tv.

Tijana je odličan đak, uprkos obavezama koje ima u domaćinstvu. Svakoga dana putuje osam kilometara u jednom pravcu da bi došla do škole, a kako kaže, kad poraste, želela bi da bude policajka.

blic.rs