Poruka koju su svi čekali: Đoković se obratio teniskom svetu nakon rušenja večnog rekorda Štefi Graf

Region

Novak se zahvalio navijačima na velikoj podršci

Novak Đoković je ponovo ispisao istoriju, pošto je oborio rekord Štefi Graf računajući obe konkurencije i mušku i žensku po broju nedelja provedenih na prvom mestu na listi.

Nole je stigao do 378. nedelje, sada ima jednu više od legendarne Nemice, a sasvim sigurno ne namerava da se na ovoj brojci i zaustavi.

Đoković je putem ATP-a poslao i poruku svim navijačima i zahvalio im se na podršci, ljubavi i snazi koju mu pružaju, što mu je pomoglo da ostvari sve ove rekorde koje trenutno drži, uključujući i ovaj najnoviji.

– Pozdrav teniski fanovi širom sveta, želim da vam zahvalim na velikoj podršci tokom svih ovih godina, na velikoj snazi i ljubavi koju ste mi pružali tokom godinama da uspem da ostvarim neka neverovatna dostignuća tokom moje karijere. Poslednje u nizu je obaranje rekorda sa 378 nedelja na prvom mestu, čime sam pretekao jednu Štefi Graf, jednu od najvećih ikada u tenisu, računajući i mušku i žensku konkurenciju. Počastvovan sam, ekstremno sam ponosan zbog ovog dostignuća i želim da iskoristim ovu priliku da podelim sa vama radost i zahvalnost za sve što ste mi pružali tokom godina. Vidimo se na terenu – poručio je Đoković

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Podsetimo, Novak će ove nedelje igrati na turniru u Dubaiju iz serije 500, gde će mu rival u drugom kolu biti Čeh Tomaš Mahač, trenutno 120. teniser sveta.

(Telegraf.rs)