Najslađa slika Rolan Garosa: Kad vidite kako Stefan gleda i sluša Novaka na šampionskoj konferenciji…

Svijet

Novak Đoković od nedelje je i zvanično najbolji teniser svih vremena. Srbin je na Rolan Garosu osvojio rekordnu 23. grend slem titulu – i to ispred svojih najmilijih, sina Stefana i ćerke Tare.

Đoković je istoriju ispisao na stadionu “Filip Šatrije” pobedom nad Kasperom Rudom u finalu u tri seta.

Veliki uspeh Novak je odmah proslavio sa članovima svog tima, a na tribinama su mu među prvima čestitali i članovi njegove porodice – sin Stefan, ćerka Tara i supruga Jelena.

Upravo sa njima je srpski teniser obeležio i najznačajniji momenat u karijeri, a Stefan nije želeo da se odvaja od oca.

Svet su obišle fotografije mladog Đokovića kako već drži čuveni “kup musketara”, a onda je osvanula i fotografija koja je raznežila sve.

Naime, Stefan je ispratio Novaka i na konferenciji za medije, te je pažljivo slušao svaku njegovu reč.

Đoković se vratio na vrh!
Novak Đoković je apsolutni teniski kralj i to je zakucano za sva vremena titulom Rolan Garosa. To je donelo i povratak na prvo mesto ATP liste, to je donelo 388. nedelju na tronu i razlika u odnosu na Rodžera Federera je fascinantna.

Rodžer Federer ostao je na 310 nedelja i nije daleko trenutak kada će Novak biti na čak 100 nedelja ispred Švajcarca! Nešto bliže je lepa, jubilarna “okrugla” brojka od 400 nedelja na tronu.

Slede Pit Sampras, Ivan Lendl i Džimi Konors, Rafael Nadal je od aktivnih tenisera najbliži sa 209 nedelja. Ipak, jasno je da Rafa sa svim povredama i zaostatkom nema nadu da će barem još neku nedelju dobiti na prestolu.

Ovo je treći put za Đokovića da je na prvom mestu ove godine, a drugi put u 2023. se popeo na tron osvajanjem Slema. Osvojio je i Australijan open i Rolan Garos i svaki put se vraćao na vrh muške teniske planine.

U februaru, Đoković je oborio rekord Štefi Graf za broj sedmica na svetskom broju 1 u obe konkurencije, muškoj i ženskoj (tada 377 nedelja). Samo još jedan čovek, Rodžer Federer (310 nedelja), proveo je više od 300 nedelja kao svetski broj 1.

sportal.blic.rs