Muškarac, koji izgleda kao da ima 20 u 57. godini, objašnjava zašto ne želi da ga zovu “zauvijek mlad”

Zanimljivosti

Chuando Tan, poznati fotograf iz Singapura, privukao je globalnu pozornost zbog svojih zadivljujućih portreta drugih i svojih izvanrednih autoportreta. Rođen 1967. godine, Chuando, danas 51-godišnjak, posjeduje nevjerojatno mladenački izgled koji prkosi njegovoj stvarnoj dobi.

Chuando Tan je u formi od početka karijere.

Nekoć model 1980-ih, pa čak i pop pjevač 90-ih, ovaj Singapurac, Chuando Tan, prešao je u karijeru u fotografiji nakon što su njegove pjevačke potrage oslabile. Neočekivano, odstupanje od njegovog uobičajenog rada postavilo mu je novu putanju.

U jednom intervju fotograf je ispričao: “Stvorio sam Instagram račun nakon što su prijatelji spomenuli da klijenti danas smatraju praćenje fotografskih društvenih mreža. Kako bih oživio svoj feed, odlučio sam podijeliti svoje misli kroz opise i objavio nekoliko autoportreta.”

Korisnici su brzo primijetili Tanov naizgled nepromjenjiv izgled unatoč njegovoj 51 godini. Pojavila su se nagađanja, a neki su to pripisali genetici, dok su drugi zaslužni za čisti zrak Singapura, kvalitetnu zdravstvenu skrb i vrhunske proizvode. Pogledajmo fotografovu dnevnu rutinu kako bismo provjerili ove pretpostavke.

Doručak mu je jednostavan.

Tan se pridržava uvjerenja da nečiji prehrambeni izbori igraju značajnu ulogu i u njihovoj ukupnoj dobrobiti i u fizičkom izgledu, čineći 70% jednadžbe, dok vježbanje doprinosi 30%. Ovo načelo vodi njegov izbor, poput konzumiranja šest tvrdo kuhanih jaja za doručak, isključujući dva žumanjka zbog zabrinutosti za kolesterol. Jutarnji obrok nadopunjuje čašom mlijeka i povremeno uključuje avokado s bobicama, nudeći značajan proteinski i energetski poticaj za početak dana.

Tanovi obroci sastoje se od piletine s rižom, povrćem na žaru i ribljom juhom tijekom dana. Unatoč slabosti prema sladoledu, on se u njemu prepušta strogo tijekom prve polovice dana. Tan svjesno izbjegava kavu i čaj, umjesto toga odlučuje se za obilnu potrošnju vode.

Tan uključuje trening snage u svoju rutinu, ciljajući na četiri tjedne sesije, ali se prilagođava na najmanje tri kada je zauzet. On provodi oko 30 minuta na ovoj aktivnosti. Nakon treninga snage, prati ga kardio treningom, odlučivši se za žustro hodanje na traci za trčanje umjesto trčanja zbog ozljede koljena. Osim toga, prednost mu je u plivanju, s ciljem plivanja oko sat vremena svaki dan na večernjem bazenu.

Iako postoje nagađanja da se Tan podvrgava plastičnoj operaciji ili koristi posebnu kozmetiku, on pojašnjava svoj pristup, navodeći: “Imam osjetljivu kožu zato postoje samo dvije stvari koje svakodnevno koristim: gel pranje lica i hidratantna krema.”

Iako je Tan u prošlosti dobivao nadareni botox postupak, bio je nezadovoljan ishodom i odlučio se protiv daljnjih posjeta kozmetičarima. Međutim, priznaje da koristi boju za kosu kako bi se pozabavio svojom sijedom kosom.

U stvarnosti, Tan daje prednost održavanju dosljednog rasporeda spavanja izbjegavajući ostati budan nakon 11 sata i buditi se rano svaki dan. Čvrsto vjeruje da rad do kasno u noć ili gledanje filmova nakon ponoći ne pridonosi dobrom zdravlju. Suzdržava se jesti 5-6 sati prije spavanja kako bi osigurao kvalitetan san.

Chuando tvrdi: “Vjerujte mi, raniji odlazak u krevet se isplati. Nakon što ste dovoljno spavali, moći ćete raditi više stvari tijekom dana, a ne ako radite noću.”

Ne misli da je pošteno zvati ga ‘zauvijek mladim’.

Tijekom nedavnog intervjua za seriju o dugovječnosti, otvoreno je priznao da neprestani upiti u vezi s njegovim bezvremenskim izgledom “na kraju dođu do mene. Osjećam pritisak. Jer, duboko u sebi, znam da nisam tako mlad. Ja starim. Tako da neću ostaviti lažni dojam da sam zauvijek mlad. Možda svi oni žele prečac, tajnu kako održati svoju mladost ispravnom?”

Tan razmišlja o procesu starenja. Iskreno je izrazio: “Lagao bih kad bih rekao da mi nikada nije palo na pamet da želim naučiti kako ne stariti. Ali to je nešto što ne možete izbjeći jer je starenje neizbježno.”

Kad je Chuando Tan doživio silni val virusne slave, našao se preplavljen ogromnom količinom pažnje. Čak je govorio o lošim stranama internetske slave.

cinjenice.ba