Devojčica je NOSILA SVOG PSA NA LEĐIMA KROZ SNEG, da bi stigli do veterinara

Uncategorized

Jednog dana, veterinar Ogun Ozturk morao je da poseti selo Duzpelit u Ordu u Turskoj, kako bi lečio bolesnu kravu. Posao je rešen prilično brzo i nameravao je da se odmah vrati. Ali onda se dogodilo nešto neočekivano.

Taman kad je Ogun hteo da ode, nešto mu je privuklo pažnju. Video je devojčicu kako se vuče kroz sneg sa psićem na leđima. Devojčica, Džemre Su Turkoz, živela je u selu. Njen pas Pamuk imao je svrab nekoliko dana. Misleći da je pas ozbiljno bolestan, odlučila je da za svog psa što pre pronađe veterinara.

Budući da Džemre nije mogla doći do grada zbog obilnih snežnih padavina, bila je primorana da traži drugi način. I sreća se brzo pojavila. Tog dana je čula da će u selo doći veterinar. U strahu da ne ode pre nego što mu se obrati, ona je stavila Pamuka na leđa i prešla više od jednog i po kilometra snežnih planinskih puteva da bi stigla do njega. Iznenadila ga je.

Devojčica je došla kod Oguna i objasnila da joj je pas bolestan, da ga neprestano svrbi, da zbog snega ne može u grad. Ko bi mogao da odbije takvog klijenta? Ogun je odmah izvršio pregled i na sreću, stanje psa nije bilo previše ozbiljno. Malo lekova rešilo je problem.

Zapanjen hrabrošću osmogodišnje devojčice, Ogun nije hteo da uzme novac za svoje usluge. Džemre mu je predala oko 7 lira, ali je odbio. Njena dobrota bila je najbolja isplata. Njih troje su brzo postali novi prijatelji.

Podelite ovu dirljivu priču sa porodicom i prijateljima!

djole.dog