Jako nevreme stiglo u Srbiju: U Kuli oluja iščupala drveće iz korena (VIDEO)

Uncategorized

Pojedine delove naše zemlje večeras je zahvatilo jako nevreme, propraćeno snažnim vetrom. U Kuli je je olujni vetar iščupao drveće iz korena, ali i oborilo bandere za struju.

Na Instragram stranici 192_rs objavljeni su snimci nevremena u Kuli koje je ovo mesto pogodilo oko 19 časova, a kako pišu mediji, ono još uvek traje.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je upozorenje za severni deo Srbije u kome se navodi da se u toku večeri u Bačkoj, severnom i srednjem Banatu očekuju kiša i plјuskovi sa grmlјavinom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Prema snimku objavljenom na stranici 192_rs, nevreme u Kuli isčupalo je drveće iz korena, ali i oborilo bandere za struju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Prema prognozi RHMZ večeras i tokom noći kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom očekuju se u Vojvodini, a sutra i u subotu i u ostalim krajevima sa uslovima i za obilnije padavine.

„Pljuskovi i grmljavine koji se na području severne Srbije očekuju danas u drugom delu dana, a sutra u većem delu naše zemlje, lokalno će biti praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme“, navodi se u upozorenju RHMZ.

#related-news_1

U subotu, grmljavina se očekuje još na jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima kiša, koja će uz zahlađenje i jak i olujni severozapadni vetar biti intenzivnija uveče i u noći ka nedelji.

U nedelјu kratkotrajno razvedravanje, a početkom naredne sedmice novo naoblačenje sa padavinama.

Od sutra temperatura će biti u postepenom padu, a u nedelјu i početkom sledeće sedmice maksimalne vrednosti biaće od 15 do 20 °C.

nova.rs